Nou projectes queden finalistes a la segona edició dels Premis Battestini

Una escultura de l’artista Joan Serramià representarà els guardons organitzats per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Xarxa de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

El passat 1 de setembre va finalitzar  el termini de presentació de treballs a la segona edició dels Premis Battestini, que tenen com a objectiu reconèixer els millors projectes d’innovació en medicina primària i hospitalària. El dia 1 d’octubre tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis d’aquesta edició,  a partir de la qual els guanyadors rebran, a banda de la corresponent dotació econòmica per invertir en les seves respectives unitats assistencials, una estatueta representativa del Dr. Battestini obra del reconegut artista tarragoní Joan Serramià Llauradó.

Els premis Battestini, impulsats per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona juntament  amb la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i dotats amb 3.000 euros cadascun, estan destinats a donar reconeixement als projectes sobre millora dels serveis sanitaris en atenció primària/comunitària i/o sociosanitària i en atenció hospitalària. El guardó està obert a tots els professionals sanitaris de la demarcació de Tarragona, ja siguin del sistema públic o de centres concertats o privats, i es valora sobretot, el caràcter innovador de les candidatures presentades.

Projectes finalistes
El tribunal que ha analitzat i avaluat les propostes rebudes, està integrat pes doctors Sergi Boada, Pere Mestres, Ramon M. Miralles i Xavier Oliach, els quals han decidit que els projectes finalistes d’aquesta edició 2019 siguin:

· Projecte “Banc de Salut”: Identificació d’actius per a la salut comunitària.
·Cirurgia sense ingrés en tumors mediastínics intervinguts per RATS (Robo-tic-Assisted Thoracoscopic Surgery).
·Projecte de futur de control de qualitat per serveis utilitzant el mètode Cusum en un hospital comarcal.
·Implementació d’un protocol de Fast Track a una unitat de genoll.
·Implementació del protocol de mesura del segment uterí (SUI) en gestants amb una cesària prèvia i intent de part via vaginal posterior.
·Canviant el model de salut en dolor crònic mitjançant les noves tecnologies.
·L’art de comunicar males notícies.
·Efectivitat d’una consulta de cribratge pel diagnòstic de la displàsia anal.
·Unitat d’expertesa en l’estudi de contactes sexuals.

Acte de lliurament
L’acte de lliurament dels Premis Rafael Battestini 2019 tindran lloc el pròxim 1 d’octubre a les 19 hores, a la Cambra de Comerç de Tarragona. L’acte s’iniciarà amb la rebuda als assitents per part del  Dr. Joan Maria Adserà, gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. Tot seguit tindrà lloc la conferència Magistral: «L’Era de l’Homo Hàmster» a càrrec del professor Oriol Quintana de la càtedra de filosofia cristiana de l’Institut Químic de Sarrià i la presentació de l’escultura dels Premis Battestini realitzada per l’artista tarragoní Joan Serramià, la qual serà lliurada als guanyadors de la primera edició dels premis Battestini 2018.

Seguidament, el Dr. Sergi Boada (portaveu del Jurat) presentarà de les unitats assistencials finalistes als premis tot fent un resum dels temes científics tractats en aquestes candidatures i es donarà a conèixer els nom dels guanyadors dels Premis Battestini 2019 i lliurament de premis, amb els parlaments dels responsables mèdics de les unitats premiades.

Finalment es lliurarà el primer Premi Battestini d’Honor (que distingeix un facultatiu de l’àmbit territorial de Tarragona que ha destacat tant per la seva carrera professional com pels seus valors humanístics) i que en aquest cas recaurà en el Dr. Santiago Mallafré Gimeno.

Una escultura de l’artista Serramià
Com a principal novetat d’aquest any, cal destacar que partir d’aquesta edició 2019, els guanyadors dels Premis Battestini rebran, a banda de la corresponent dotació econòmica per invertir en les seves respectives unitats assistencials, una estatueta representativa del Dr. Battestini obra del reconegut artista tarragoní Joan Serramià Llauradó.