L’Ajuntament podria recórrer a la seguretat privada per reforçar la tasca de la Policia Local

Recentment al cos de seguretat municipal s’han produït dinou baixes mèdiques, que se sumen a tres més de llarga durada

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Torredembarra prendrà mesures per garantir l’eficàcia i eficiència del servei de la Policia Local del municipi després que en les darreres setmanes ha vist minvar els seus efectius fruit de la coincidència en el temps de jubilacions, jubilacions anticipades, agents que han marxat a altres cossos policials, la impossibilitat de mantenir els interins més enllà de sis mesos d’acord amb una nova sentència del Tribunal Suprem i les dinou baixes mèdiques que s’han produït recentment, sumades a tres de llarga durada.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que davant d’aquesta situació, la Junta Local de Seguretat de Torredembarra, en sessió extraordinària que s’ha celebrat aquest dilluns, ha plantejat diferents mesures: complementar la tasca de la Policia Local i Mossos d’Esquadra amb seguretat privada, que els Mossos d’Esquadra demanin menys col·laboració de la Policia Local en l’exercici de les seves competències i la conclusió dels nous processos selectius per a agents de policia.

En aquest sentit, l’alcalde ha exposat que en altres poblacions s’ha reforçat, amb bons resultats, la tasca de la Policia Local amb la contractació de seguretat privada, complementària i subordinada a l’autoritat policial. De fet, una opinió unànime dels assistents a la Junta és que qualsevol estructura policial ha de ser flexible i poder-se adaptar a les circumstàncies de cada moment.

Pel que fa a la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra, Eduard Rovira ha avançat que el procés continua endavant i que es preveu poder comptar amb aquest equipament l’any 2021.