Altafulla organitza diferents activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat

Per . Actualitzat el

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

 

Amb el lema “Camina amb nosaltres!”, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca. Un any més, l’Ajuntament d’Altafulla, des de les regidories de Mobilitat i Via Pública, amb la col·laboració dels centres educatius de La Portalada i El Roquissar i entitats com ara la Penya Ciclista, els Atletes d’Altafulla i Vital Activity, han organitzat un ampli programa d’activitats per aquesta setmana.

 

D’entrada, es reedita el projecte “A peu al cole” que, des de la regidoria de Mobilitat, que encapçala l’edil Inma Morales, es demana que del 16 al 20 de setembre els pares i les mares acompanyin a l’escola els seus fills i filles a peu, en patinet o en bicicleta amb l’objectiu de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables tant per ells i elles com per l’entorn.

 

També es demana que aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla i s’hagin de desplaçar amb vehicles, que estacionen el seu cotxe uns carrers abans d’arribar al centre per tal de fer el darrer tram a peu. Com a novetat d’aquesta edició, cal remarcar la instal·lació de dos conjunts d’aparca patinets a les dues escoles del municipi, dels quatre que ha adquirit l’Ajuntament i on la ciutadania ha escollit la Biblioteca (34 vots) i la plaça dels Vents (34 vots), per davant del camp de futbol (10 vots) i el pavelló (10 vots), com els dos espais municipals més per ubicar els altres dos. Les votacions s’han dut a terme al llarg d’aquest passat cap de setmana mitjançant una enquesta als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament a Facebook, Twitter i Instagram.

D’altra banda, un any més, a les aules, es valorarà la participació dels alumnes en el projecte “A peu al Cole” mitjançant semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu en finalitzar la setmana. La classe amb millor índex de participació serà obsequiada amb diferents premis.

 

D’altra banda, també s’organitzaran al llarg de la setmana sortides, caminades i pedalades. L’activitat que culmina el programa serà la tradicional Cursa de transports.

 

Programa d’activitats a Altafulla

 

A PEU AL COLE

De dilluns 16/09/2019 a divendres 20/09/2019

Animem a la canalla que arribi a l’escola caminant, en patinet o en bicicleta!

Col·laboren Escoles Roquissar i La Portalada.

 

CAMINADA DE SALUT

Dimecres 18/09/2019 – 10:30

Recorregut per camins del municipi dirigit a la gent gran. Sortida des del Parc de Salut del carrer Cabana.

Col·labora Vital Activity

 

SORTIDA ESCOLA LA PORTALADA AMB LA POLICIA LOCAL

Dimecres 18/09/2019 – De 10:00 a 11:00

Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diverses infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

Col·laboren Policia Local i Escola La Portalada.

 

SORTIDA ESCOLA EL ROQUISSAR AMB LA POLICIA LOCAL

Dijous 19/09/2019 – De 10:00 a 11:00

Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

Col·laboren Policia Local i Escola Roquissar.

 

BICICLETADA POPULAR

Dissabte 21/09/2019 – 10:00  |  Altafulla – Castell d’Altafulla

Sortida des del Castell d’Altafulla. Pedalada familiar en bicicleta pels camins d’Altafulla (durada aprox. 1 hora). Al final hi haurà un petit refrigeri per als participants. Col·labora Penya Ciclista.

 

CURSA DE TRANSPORTS

Divendres 27/09/2019 – 08:30  |  Altafulla – Plaça del Pou

Sortida des de l’Ajuntament d’Altafulla. Col·labora Penya Ciclista, Atletes d’Altafulla i Voluntariat.