Es presenta el darrer volum dels contes del Seguici Popular de Tarragona

‘Serrallonga, Déu vos guard!’ ha estat editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació

Per . Actualitzat el

A les portes de la Festa Major de Santa Tecla, que se celebra a Tarragona del 13 al 24 de setembre, la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dijous la presentació del llibre Serrallonga, Déu vos guard! Es tracta del setè volum dels Contes del Seguici de Tarragona, una col·lecció d’històries dirigida als més petits i dedicada als elements festius del Seguici Popular de la ciutat. La presidenta de la institució, Noemí Llauradó, ha presidit l’acte aquest vespre al Palau de la Diputació.

Amb textos de Pau Torres i il·lustracions d’Eric Martínez, Serrallonga, Déu vos guard! és el darrer títol de la Col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona. El llibre explica la història del bandoler català del segle XVII Joan Sala, alies Serrallonga, un personatge valent i decidit que va ser la veu de tot un poble que demanava més justícia i llibertat. El mític bandoler va inspirar un dels balls parlats del Seguici Popular de Tarragona: el Ball de Serrallonga.

El maig del 2013 l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació SL van editar el primer número de la col·lecció: El Negrito de la Pau (escrit per Jordi Bertran i il·lustrat per Dídac Francisco). Aquest primer volum, que es va presentar per les Festes de Santa Tecla, va tenir molt bona acollida i els anys successius es van presentar cinc contes més: L’Àliga de Tarragona (escrit per Bienve Moya i il·lustrat per Marta Contreras), Alça l’aleta! (Jordi Cubillos i Marta Contreras), Corre, corre, Cucafera! (Montserrat Cebrián i Armand), El Maginet de les timbales (Jordi Bertran i Armand) i El Drac vermell (Noemí Sans i Edu Polo). Aquest 2019 la col·lecció arriba al setè volum Serrallonga, Déu vos guard! Escrit per Pau Torres i il·lustrat per Eric Martínez.

La presentació de Serrallonga, Déu vos guard! aquest vespre a la Diputació ha anat a càrrec del gestor cultural i professor de la URV Jordi Bertran. A l’acte, que ha estat presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, hi han pres part el diputat Marc Ayala; el 8è tinent d’alcalde i conseller d’Educació, Ocupació, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; el president de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, Jordi Alasà; la presidenta del Ball de Serrallonga de Tarragona, Azahara Palomares; l’autor del conte, Pau Torres i l’il·lustrador, Eric Martínez.

Trobareu més informació sobre la col·lecció al web: http://www.insitu.cat/elscontesdelseguici/