«Hem venut més samarretes que la Diada de l’any passat»

L’11 de setembre tindrà una bona representació de la ciutadania de les comarques de Tarragona

Per . Actualitzat el

Les comarques tarragonines estan preparades per a una nova celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest dimecres dia 11 de setembre més de 300 autobusos plens sortiran d’arreu de la demarcació (uns 30 de Tarragona ciutat) per formar part de la concentració convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya a la Gran Via de Barcelona. La participació tarragonina, però, anirà més enllà, ja que la seu local de l’Assemblea ha venut més de 2.000 samarretes de la Diada al seu local del carrer Hernández Sanahuja, la xifra més alta de totes les diades celebrades des que va encetar-se el tema del procés. «Hi ha moltes famílies tarragonines que s’hi desplacen en tren o en vehicle particular», assegura Òscar Hijosa, coordinador de l’ANC a Tarragona.

La Diada d’aquest 2019 també serà multitudinària i tindrà una bona representació de la ciutadania de les comarques de Tarragona. Fa unes setmanes les previsions apuntaven una davallada en la mobilització ciutadana, però les reserves d’autobusos a tot Catalunya i el rècord de venda de samarretes (la d’enguany és de color blau cel) fa pensar que la capital catalana tornarà a oferir imatges espectaculars. Els ciutadans procedents del Tarragonès i el Baix Penedès ocuparan els trams 18 i 19 de la Gran Via, tot compartint espai amb els veïns del Priorat i amb la representació de les associacions LGTB de Catalunya. «Viurem una nova jornada festiva, reivindicativa i mostrarem a tot el país i al món que les comarques de Tarragona també empentem perquè Catalunya esdevingui un nou país», apunta Hijosa. Preguntat sobre la politització de la Diada des de l’esclat del procés, el coordinador de l’ANC a Tarragona nega que l’11-S s’hagi convertit en una festivitat excloent amb aquella ciutadania que no desitja la independència. «Des de l’Assemblea actuem en positiu. Volem la independència per fer les coses millor, no per anar contra ningú», apunta.