Capturen 23 porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta

L’operatiu finalitza dimarts quan s’enxamparan dos garrins que resten

Per . Actualitzat el

“L’operatiu per reubicar la colònia de porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau cap a un refugi animal que s’ha iniciat avui a les 7 del matí, està pràcticament enllestida, doncs s’han capturat 23 animals pel seu control i benestar, i només queden 2 garrins per recollir, el dispositiu continuarà demà però serà més petit”, així ho ha anunciat la consellera de Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill.

La regidora que ha estat aquest matí en el lloc on s’efectuava la captura ha destacat que “en tot moment s’ha actuat amb el màxim respecte cap els animals i la situació era de tranquil·litat i de cooperació entre totes les parts que hi participaven”.

 

L’actuació ha estat coordinada entre els serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el departament d’Agricultura i el cos d’Agents rurals, l’entitat de defensa animal FAADA ( Fundación para el Asesoramiento y Acción en defensa de los Animales) i veterinaris per tal d’abordar la situació de manera integral.

 

L’acció ha consistit en capturar els porcs vietnamites, adormir-los  i  traslladar-los  al Refugi La Bassa per tal de regularitzar la seva situació i on estaran controlats. En el Refugi se’ls hi extraurà sang per fer l’analítica corresponent, se’ls hi posarà el xip identificatiu, se’ls esterilitzarà i passaran la quarantena per a la seva posterior reubicació.

 

Els porcs vietnamites petits s’han capturat amb xarxes i els grans amb dards. Per una qüestió de seguretat s’ha demanat a la ciutadania que no s’acostés a la zona de treball del Parc de la Muntanyeta, ni interferís amb la feina que desenvolupaven els veterinaris i agents, pel bé de les pròpies persones i dels treballadors que havien d’actuar amb diligència i concentració.

 

La consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, ha afirmat que “aquesta és l’actuació més responsable que es podia fer i el nou govern municipal l’hem realitzat el més ràpid possible, pel bé dels veïns i també dels animals”. Ha agraït la col·laboració de tots els participants i ha assenyalat que sempre s’ha partit que s’havia de respectar la vida dels animals amb un tracte ètic i respectuós.

 

Avui s’han capturat els 23 porcs vietnamites: 11 mascles, 2 femelles i 10 garrins. A aquests cal afegir-hi la captura d’urgència de 13 més que es va fer aquest estiu, el que fa un total 36 animals, més els dos garrins que es capturaran demà, 38.

 

Finalitzat l’operatiu, la Brigada municipal arranjarà l’espai del Parc de la Muntanyeta per retornar-li el seu ús i la seva funcionalitat inicials.