Comença la captura dels porcs vietnamites per traslladar-los a un refugi

Per . Actualitzat el

A primera hora d’aquest matí s’ha posat en marxa l’operatiu per reubicar la colònia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau en un refugi animal. L’actuació està coordinada pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, l’entitat de defensa animal FAADA ( Fundación para el Asesoramiento y Acción en defensa de los Animales) i veterinaris, per tal d’abordar la situació de manera integral.

 

L’acció consisteix en capturar els porcs vietnamites, adormir-los  i  traslladar-los  a un Refugi  per regularitzar la seva situació i on estaran controlats. En el Refugi se’ls hi extraurà sang per fer l’analítica corresponent, se’ls hi posarà el xip identificatiu, se’ls esterilitzarà i, aleshores, passaran la quarantena per a la seva posterior reubicació.

 

Els porcs vietnamites petits es capturaran amb xarxes i els grans amb dards. Per tant,  per una qüestió de seguretat es demana a la ciutadania que no s’acosti a la zona de treball del Parc de la Muntanyeta, ni s’interfereixi amb la feina que desenvoluparan els veterinaris i agents, pel bé de les pròpies persones i dels treballadors que han de poder actuar amb diligència i concentració.

 

Posteriorment a l’operatiu, els serveis de neteja i  la Brigada municipal condicionaran l’espai del Parc de la Muntanyeta per retornar-li el seu ús i la seva funcionalitat inicials.

 

L’acció pot perllongar-se durant tot el dia i, si és necessari, continuarà demà dimarts. En qualsevol cas, quan finalitzi us ho comunicarem.