Front comú dels ajuntaments davant l’amenaça d’Endesa

El consistori tarragoní ha participat en una trobada amb una cincuantena d’ens municipals a Terrassa

Per . Actualitzat el

La consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Conill, va participar ahir a Terrassa en una reunió de representants de governs locals de Catalunya per exigir a Endesa i les empreses subministradores la condonació del deute acumulat per les famílies protegides per la Llei 24/2015.

La consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que Endesa ha fet arribar als ajuntaments una reclamació perquè paguin el 50% del deute de persones i famílies en situacions vulnerables, amenaçant amb talls per al proper octubre. A la reunió “vam acordar exigir a Endesa la condonació del deute de les famílies en situació de pobresa energètica que han contret amb la companyia els darrers anys i també la retirada de la carta que la companyia ha enviat als ajuntaments”, ha afirmat. Entre els acords presos, ressalta la necessitat d’unitat de les administracions públiques en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable, promovent la negociació amb les companyies i l’establiment dels convenis previstos a la llei.

A la trobada, en la qual hi van participar una cinquantena de municipis, es va debatre una declaració i un text per a mocions municipals, que seran enllestits en els propers dies, i que es farà arribar també a les diputacions catalanes i a les entitats municipalistes.

La consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha assenyalat respecte al nostre municipi que “l’Ajuntament dona ajuts d’urgència i de forma puntual en situacions de vulnerabilitat de persones o famílies amb pobresa energètica”.

La reunió es va celebrar al Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa, on l’alcalde d’aquest municipi, Jordi Ballart, va donar la benvinguda als representants polítics de 49 municipis, alcaldes, alcaldesses, regidores, tècnics, etc.

Hi van participar representants d’Agramunt; Arbúcies; Argentona; Balaguer; Barcelona; Bellpuig; Calella; Caldes d’Estrac; Cambrils; Castellbisbal; Castelldefels; Castelló d’Empúries; Collbató; Creixell; Girona; La Pobla de Montornès; La Roca del Vallès; Les Borges Blanques; Llagostera; Lleida; Manlleu; Manresa; Mediona; Montcada i Reixach; Palau S olità; Parets del Vallès; Platja d’Aro; Rellinars; Reus; Rialp; Ripollet; Roses; Sant Andreu de Llavaneres; Sant Climent de Llobregat; Sant Cugat del Vallès; Sant Julià de Ramis; Sant Julià de Llor i Bonmatí; Sant Llorenç d’Hortons; Sant Quirze del Vallès; Santa Cristina d’Aro; Santa Maria de Martorelles; Sitges; Tarragona; Ullastrell; Vacarisses; Vilanova i la Geltrú i Terrassa, a més de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i de la Taula del Tercer Sector.