La Conselleria de Patrimoni realitza uns treballs per millorar la seguretat a l’entorn del circ

Durant aquesta setmana s’enderroca de forma controlada un mur exterior de separació

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana s’estan realitzat obres a l’entorn del circ romà, al sector de la porta triumphalis, per enderrocar el mur que separava el monument amb la part de darrera de l’edició de la Baixada Peixateria, 19.

En concret el projecte, redactat amb la col·laboració de l’Oficina de Projectes municipal i Patrimoni Històric, contempla els treballs d’enderroc de la paret divisòria i reforç de la cantonera de l’edifici de la Baixada de la Peixateria, 19.

Amb motiu de les filtracions d’aigua, el mur darrerament ha anat perdent estabilitat i existia la possibilitat d’episodis descontrolats d’ensulsiment de les parts que restaven. L’actuació consisteix en l’enderroc controlat del mur, al qual se li donarà el mateix acabat estètic que al conjunt de l’edificació, i s’aixecarà un contrafort de reforç a la paret cantonera. També es procedirà a donar continuïtat a l’heura que actualment cobreix la zona de la capçalera del circ, definint d’aquesta manera la zona del monument que ha esta objecte de recuperació amb aquella zona que encara forma part de la trama urbana.

Els treballs, adjudicat a l’empresa Tarracorest S.L. per un import de 12.139,96 € més IVA, està previst que s’allarguin durant tota la setmana, durant la qual no es pot realitzar per l’interior la connexió entre el circ romà i el Pretori.