Comencen les obres del museu arqueològic

S’invertiran 3,5 milions d’euros i tindrà una duració de 18 mesos

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Cultura i Esport ha anunciat l’inici de les obres del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb un pressupost total de 3.444.816,75 euros i que inclouen la instal·lació d’un nou sistema de climatització i aïllament, la reforma de la instal·lació elèctrica , i l’adaptació a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendi i accessibilitat.
El projecte, consensuat amb la Generalitat de Catalunya i amb un termini d’execució de 18 mesos, contempla, entre d’altres, actuacions que s’han projectat al costat dels tècnics de la Generalitat.

Climatització, ventilació i aïllament
Les condicions climàtiques exteriors, especialment a l’estiu quan el clima local aconsegueix temperatures altes i un elevat grau d’humitat, fan que les condicions de confort interiors siguin realment molestes per als visitants i per als treballadors del museu.
Per solucionar aquesta mancança s’instal·larà un sistema de climatització que permetrà calefactar o refrigerar les sales. Aquesta instal·lació es completarà amb un sistema de ventilació controlat que permeti la renovació necessària de l’aire per aconseguir, sense pèrdues tèrmiques excessives, les condicions de qualitat requerides. Igualment es substituiran totes les finestres exteriors.

Instal·lació elèctrica, seguretat contra incendis i accessibilitat
El projecte contempla també la reforma de la instal·lació elèctrica i la construcció d’un nou centre de transformació a l’interior de l’edifici.
També s’adaptarà l’edifici a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendi i accessibilitat, ja que actualment l’edifici només disposa d’una única escala, situada en un dels seus extrems i sense cap altra alternativa de sortida a cada planta. A més l’ascensor existent no reuneix els requisits necessaris per al seu ús per persones en cadira de rodes.