El moviment feminista i la música jamaicana, protagonistes de la Terrasseta de Santa Tecla

El rap, el reggae i el dancehall feminista lideraran el primer dia del festival

Per . Actualitzat el

El divendres 13 de setembre serà el primer dels dotze dies de la Terrasseta de Santa Tecla i aquesta vuitena edició s’obrirà amb una proposta original i reivindicativa, ‘La Terrasseta Feminista’, una jornada en clau de dona.

El plat fort serà el concert de Tribade amb un aclamat rap feminista format per 3 MCs barcelonines i un dj, que ompliran el parc Saavedra amb les seves lletres punxents i un directe energètic i trepidant que ja han passejat per tota Catalunya, Espanya, mitja Europa, Estats Units i Mèxic. El grup aterra per primer cop a Tarragona amb un missatge empoderat i de denúncia sobre la precarietat dins d’una societat plena de privilegis masculins i donant veu a realitats silenciades com les lluites locals i de barri, LGTB i l’activisme antifeixista.

El grup de roots reggae Amazonians obrirà la nit del festival, la formació valenciana farà un repàs als clàssics del reggae i presentarà les seves pròpies cançons. Per altra banda, les joves valencianes Maluks, faran ballar el públic amb els seus ritmes dancehall, reggae, cúmbia i drum’n’bass. Tancarà la nit la dj Nonai Sound que ha recorregut les millors sales i festivals de reggae, dancehall i ska del país, com ara el Rototom Sunsplash.

La jornada comptarà durant la tarda amb la Kafeta Feminista, un diàleg obert a la ciutadania amb col·lectius del territori dinamitzat per Alicia Valdés, politòloga, tècnica d’Assexora’t i professora associada a la Universitat Rovira i Virgili. Seguidament, hi haurà el Meet&Greet amb les membres de les formacions musicals que actuaran a la nit on explicaran la seva experiència en la indústria musical com a grup integrat per dones i obertament feminista.

Torna per quart any consecutiu la cita de música jamaicana, ‘La Terrasseta meets Jamaica’, amb el concert internacional de Natty Bo, d’Ska Cubano

Després de Maroon Town, Bad Manners i Hepcat, el dissabte dia 14, torna un dels plats forts del festival, ‘La Terrasseta meets Jamaica vol. 4’. Una jornada especial dedicada al reggae, l’ska i tots aquests ritmes de l’illa de Jamaica que han creuat fronteres i tant han influenciat a bandes arreu del món.

La festa jamaicana tindrà la presència del showman londinenc Natty Bo, fundador, i cantant del grup Ska Cubano, amb un directe explosiu en què repassarà els grans hits. L’acompanyarà la banda puntera de l’ska-jazz català, Soweto.

El Warm up de Chalart58 i Matah obrirà aquesta quarta edició. Chalart58, un dels productors de reggae i dj més coneguts a nivell nacional i internacional, estarà acompanyat de la potent veu de Matah, l’exvocalista de La Kinky Beat i de la seva inseparable taula de 22 canals. Chalart58 i Matah presentaran un espectacle ple de reggae, dub i potents improvisacions i remescles.

Els seguiran els valencians Radio Rude, que presentaran el seu primer treball ple de ritmes skatalítics i 2tone. L’encarregat de cloure la nit serà el tarragoní Toni Rude, un dels pares fundadors del programa de Radio GanjaNights.

Per 8è any consecutiu el parc Saavedra es convertirà en La Terrasseta de Santa Tecla del 13 al 24 de setembre, farcida d’una programació ben variada i gratuïta amb una àmplia oferta gastronòmica, tallers, la 6a Fira del Disc Sant Vinil, cinema a la fresca, teatre i concerts de grups tan destacats com Hombre Lobo Internacional, The Bird Yellow, The Ruralites i Espaldamaceta.