Una part d’aigua del subsòl no potable ja serveix per regar determinades zones

Per . Actualitzat el

Davant la demanda de Junts per Tarragona sobre l’aprofitament de l’aigua del subsòl en desús per regar zones verdes i per la neteja viària, el conseller de Serveis Econòmics i president d’Ematsa, Jordi Fortuny, manifesta que:

“Si bé és una mesura que, aparentment és més sostenible, cal tenir en compte la despesa energètica pel transport de l’aigua i/o la infraestructura necessària per poder-ho fer i que és independent i paral·lela a la d’aigua de boca: bombament, connexió i emmagatzematge”. I afegeix Fortuny: “Es pot estudiar i pot ser factible en el cas que el recurs (els pous o l’aigua de la depuradora) estigui a prop del lloc a regar. En aquests casos cal estudiar la viabilitat tècnica i econòmica. Un exemple d’això és el cas dels Jardins del Francolí, que es reguen de l’aqüífer del riu. És a dir, una part d’aigua del subsòl que no té prou qualitat per ser potable en aquests moments ja serveix per regar determinades zones”.