Es presenta el programa de Santa Tecla

Més de 60 actuacions musicals d’estils ben diversos ompliran els carrers i places del 13 al 24 de setembre

Per . Actualitzat el

Santa Tecla arriba aquesta any amb més musica que mai, més de 60 actuacions d’estils bens diversos i per a tot tipus de públics ompliran els carrers i places de la ciutat del 13 al 24 de setembre.

L’alcalde Pau Ricomà ha presentat la programació de Santa Tecla que comptarà amb prop de 450 actes i ha agraït “un any més a les moltes entitats que fan possible la festa amb una programació variada i una gran participació”. I ha destacat l’obertura a la ciutadania del Palau Municipal amb el canvi de protocol del Pregó, que es farà des del balcó principal, i també s’obrirà per les diades castelleres, des d’on podran gaudir-les les persones escollides en el sorteig realitzat. L’Alcalde també ha assenyalat l’aposta per la descentralització que portarà la festa a Ponent i també a la Part Baixa de la ciutat amb activitats a la plaça dels Carros i a la de Ponent, entre d’altres espais.

Santa Tecla Musical

Mago de Öz amb Debler a l’Anella Mediterrània i Oques Grasses a la plaça de la Font són els caps de cartell d’una programació que també inclou la presentació del nou treball de Marc Parrot; el debut a Tarragona d’Alfred García, ex concursant d’Operación Triunfo; a més, de Joan Colomo i Reagge per Xics per al públic més familiar; l’aposta pels nous talents amb la semifinal del Sona9 i també pujaran a l’escenari artistes locals com Espaldamaceta i Oscárboles, entre moltes altres propostes.

La música conviurà amb d’altres arts com la dansa amb la proposta Kintsugi, del ballarí Jesus Blanco i el músic Gerard Marsal, de la mà de la Sala Trono i la Nit de dansa Jaume Guasch amb l’Esbart Català de Dansaires. En l’apartat del cinema, s’estrenarà La mida del temps, un documental dedicat a Eduard Boada dirigit pel tarragoní David Aymerich. A la plaça de l’Antic Escorxador sonarà la rumba amb la projecció de Peret, yo soy la rumba.

Pel que fa a les arts escèniques, la Plaça Friki s’allotjarà aquest any al Teatre el Magatzem per commemorar el cent aniversari de la construcció de l’edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense. A més, El Tricicle presentarà el seu espectacle de grans èxits, Hits, al Palau de Congressos i la Sala Trono estrena Les coses excepcionals de Duncan Macmillan amb Pau Roca.

El pregó

Eduard Boada, pregoner d’aquest any, estrenarà nou format i el farà des del balcó principal de l’Ajuntament. Així, el tradicional lliurament del Premi El Balcó es realitzarà al Saló de Plens i, seguidament, s’iniciarà el ritual d’inici del pregó amb l’obertura solemne del balcó per part dels Macers de la Ciutat.

Eduard Boada on hi està vinculat amb el còctel de la Mercè –que realitza des de fa dècades- i amb la creació del Rotet de Santa Tecla l’any 2008. Des de jove ha participat en el món festiu i ha estat al capdavant durant dècades de l’emblemàtic Can Boada.

Santa Tecla a Ponent

Un any més, la festa també serà a Ponent amb el Gran Concert a l’Anella Mediterrània aquest any amb Mago de Öz com a protagonistes.

Però a més, com a novetat, el Mercat de Torreforta se suma a les festes i el divendres 13 acollirà la inauguració de Santa Tecla amb un berenar popular amb coca i xocolata i activitats per als més petits. El dissabte 14, el barri també serà l’escenari de la celebració del 10è aniversari de la Colla de Diables Foc i Gresca amb una cercavila que acabarà amb un vermut a l’interior del Mercat i, a la nit, els carrers s’ompliran de foc amb una trobada de diables que reunirà colles de El Morell, Valls, Cunit, Alcover, Riudoms, Cambrils, Garcia i La Canonja.

La Santa Tecla més tradicional

La tradició continua sent un dels motors de la festa i, un cop més, es demosta que està més viva que mai amb la presentació de dos nous elements que s’incorporen a la Santa Tecla Petita, el Griu Petit i el Gegants Vells Petits.

La 37a Mostra de Floklore Viu presenta Rugits de Festa organitzada aquest any pel Lleó amb motiu de la cloenda del seu 25è aniversari. Els convidats a la Mostra son les bèsties germanes d’arreu.

Tota la informació ja està disponible a l’app oficial Tgn Agenda i a la web https://santatecla.tarragona.cat i, a partir de l’11 de setembre, a l’estand de festes al vestíbul del Teatre Tarragona.