Robert Rovira serà el pregoner que donarà el tret de sortida de la Festa Major de l’Arboç

Per . Actualitzat el

La Festa Major de l’Arboç, declarada festa patrimonial d’interès nacional, començarà demà divendres 23 d’agost amb el pregó de Robert Rovira, arbocenc molt implicat amb la cultura popular i tradicional de Catalunya. Un acte d’obligada assistència que donarà el tret de sortida de les festes, que en aquesta edició comptarà amb suport audiovisual, un fet novedós en l’art de fer pregons. Demà en sabrem els motius.

Robert Rovira, nascut l’any 1952 a l’Arboç ha dedicat gran part de la seva vida a l’estudi, conservació i promoció de la cultura popular i tradicional catalana, especialment el Ball de bastons. És coautor de llibres, textos i estudis sobre aquest ball a nivell local, penedesenc i nacional que han estat publicats en diversos mitjans de comunicació. L’any 1995 va rebre l’escut d’or del Ball de Bastons de l’Arboç, com a reconeixement als 25 anys de permanència ininterrompuda dins d’aquest grup. Compta amb un capgròs del seguici festiu arbocenc que duu el seu nom com a representant del ball de bastons i que es va estrenar l’any 2006. També és un estudiós de la Festa Major de l’Arboç de la qual, entre el 2007 i 2008 en va fer un recull que en va sorgir un llibret, un dvd i un cd amb les diferents músiques. A més, entre d’altres, va ser promotor de la creació del Grup de Trabucaires Les Guineus de l’Arboç.

A partir de demà divendres 23 i fins el dimecres 28 es celebraran multitud d’actes festius. Alguns de populars i tradicionals; com els castells, la carretillada o la cercavila conjuntament amb d’altres més contemporanis com l’empalmada, els tornejos de Festa Major, o les activitats aquàtiques… Una variada oferta d’activitats culturals, musicals, i esportives per a tots els gustos.

El programa de la Festa Major de l’Arboç 2019 pot consultar-se a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat . Totes les novetats sobre la Festa Major es publiquen al perfil de facebook oficial de l’Ajuntament de l’Arboç.

L’Ajuntament anima els veïns i veïnes a gaudir i participar de tots els actes i festes amb responsabilitat i de forma igualitària i segura.