Acaba el primer casal adaptat per a infants amb necessitats educatives especials

Per . Actualitzat el

Aquest matí ha finalitzat el primer casal d’estiu adaptat organitzat per l’Associació Aiguamarina de Salou, per a participants, d’entre 9 i 19 anys, amb necessitats educatives especials. La desena de nens i nenes, juntament amb els 7 monitors/es, ha celebrat el comiat remullant-se a la platja de Ponent.

El casal, que va començar el passat dia 5 d’agost, s’ha desenvolupat a les instal·lacions de l’Escola Santa Maria del Mar, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, que ha cedit l’espai.

Segons ha explicat la regidora de Serveis Educatius i Lleure, Julia Gómez, “per part de l’Ajuntament és important haver contribuït a que s’hagi pogut dur a terme aquest casal adaptat. Tot i que al Casal Xic’s tenim nens i nenes amb necessitats educatives especials que disposen d’un vetllador cadascun d’ells, un cop han passat dels 12 anys han d’acollir-se ja a noves alternatives de lleure i, en aquest casal de l’Associació Aiguamarina hi troben un bon ventall de possibilitats”.

Cal dir que de la gestió de les activitats d’estiu se n’ha ocupat la Fundació Pere Tarrés, segons ha assenyalat Gabriela Ballesteros, coordinadora pedagògica d’aquest organisme.

Els nens i nenes del casal adaptat han pogut participar en activitats diverses, com ara excursions, piscina, parcs recreatius, platja, gimcanes, psicomotricitat, plàstica, esport, futbol, visita a la granja Les Set Cabretes de Botarell i al Parc Samà, entre altres.

L’horari de les activitats ha estat cada dia de 9 del matí a 3 de la tarda, amb dinar inclòs.

Isabel Gorostiaga, representant de l’Associació Aiguamarina, ha agraït el suport rebut per part de l’Ajuntament de Salou “per tal de conciliar la vida laboral i familiar”. Gorostiaga ha destacat la mediació de l’alcalde de Salou, Pere Granados, “que ens va obrir el camí fins arribar a la Diputació de Tarragona, entitat que ens ha atorgat una subvenció gràcies a la qual hem pogut organitzar aquest casal. També hem comptat amb una ajuda de la Fundació La Caixa”.

Entre les monitores, hi ha hagut des d’educadores, fins a professores, psicòlogues i monitores de lleure.

La directora del Casal, Luz Abril Fandiño, ha destacat la bona harmonia entre l’equip de monitores i també ha valorat positivament que hi hagi hagut la possibilitat de que els nens i nenes puguessin participar de les activitats segons les seves capacitats.