El Port de Tarragona augmenta un 4,9 % el tràfic de mercaderies en els primers 7 mesos de l’any

Els productes agroalimentaris presenten símptomes de recuperació

Per . Actualitzat el

El tràfic de mercaderies del Port de Tarragona acumulat en els darrers 7 mesos augmenta un 4,9% respecte al mateix període de 2018. Unes xifres només superades per tres dels exercicis dels darrers 15 anys, ja que en hem de remuntar a 2012, 2008 i 2007 per trobar uns resultats millors.

El tràfic de mercaderies del mes de juliol del Port de Tarragona ha tancat amb prop de 2,45 milions de tones, una xifra molt similar a la del mes de juliol de l’any passat que va ser lleugerament superior (2,5 milions de tones). La base de la fortalesa en l’activitat, des del punt de vista del tràfic acumulat entre gener-juliol d’enguany, és conseqüència del comportament dels Líquids a Doll, amb 12,75 Milions de tones (Mt), que només es van superar -però de manera molt moderada- els anys 2017 (12,83 Mt) i 2015 (12.93 Mt). I dintre d’aquest grup de mercaderies, el Cru de Petroli amb 5,79 Mt és l’activitat que registra el resultat més important per a un període gener-juliol de la sèrie històrica, només seguida de prop pel resultat acumulat al gener-juliol de 2007 amb 5,54 Mt.

A aquests bons resultats dels 7 primers mesos de l’any també col·laboren les bones xifres dels Gasos Energètics del Petroli amb 1.190 mil tones (mt) que superen l’anterior rècord de 2018 amb 933 mil tones i la Benzina, amb 761 mil tones en l’acumulat de gener a juliol, superant les 516 mt de l’any 2009.

Recuperació en Agroalimentaris

Els productes agroalimentaris, dins de la categoria com a Sòlids a Doll, han encetat la recuperació en la seva activitat amb un creixement respecte el mes de juliol de 2018 del 43,5%. Mentre al juliol de l’any passat la xifra era de 248 mil tones de cereals, pinsos i farines, en aquest mes de juliol passat el tràfic ha estat de 356 mil tones.

Aquesta tendència positiva també s’observa en les dades acumulades dels primers 7 mesos de l’any amb 2,80 milions de tones, gairebé igualant la xifra acumulada de l’any anterior (2,83 milions de tones). Es tracta de la segona millor dada de la sèrie, només superada pel tràfic acumulat gener-juliol del 2008. Aquesta recuperació respon al comportament positiu de l’activitat de Cereals, Pinsos i Farines amb un tràfic de 1,92 milions de tones acumulades entre gener i juliol d’aquest any; una xifra molt pròxima a l’acumulat de gener-juliol del 2018 amb 2,06 milions de tones.

Finalment, també cal destacar l’activitat en el tràfic de la Sal que amb les 116 mil tones d’aquest mes passat resulta ser el mes amb millors números en els darrers 15 anys, segons els registres existents, i l’augment del tràfic de vehicles d’un 13,3%, ja que passa dels 116.640 cotxes del període gener-juliol de 2018 als 132.180 vehicles d’aquest primers 7 mesos de 2019.