Restauren part del vestuari dels Nanos Vells

Per . Actualitzat el

D’ençà que aquest gener l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona renovés la seva junta, s’han produït canvis substancials tan en l’organització interna de la colla com en la seva imatge cap a l’exterior. El sastre Josep M. Casas ha arreglat els vestits de tots els Nanos canviant vetes, cosint botons i tapant forats i cremades. A més a més, i a petició de l’Agrupació de Portadors, ha obert tots els vestits de les noies per davant, afavorint que es puguin posar com una bata i embotonant-los amb clips, però respectant la feina feta pel sastre que els va dissenyar, el famós tarragoní Ambrós Domingo. La restauració feta per Casas farà guanyar molt de temps als portadors, i també evitarà que els Nanos amb faldilla hagin de ser vestits pel cap, conservant millor els pentinats i salvant la pintura de rascades innecessàries.

 

Josep M. Casas ha dissenyat igualment un complement nou per la Nano Pagesa amb la col·laboració de l’artista gegantera Àngels Cantos. Des de la construcció dels nous caps l’any 2001, al cap de la Pagesa hi mancava una gandalla de vellut que lluïa l’element original. A petició del president de l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells, Jorge Pérez de la Torre, Casas ha elaborat una gandalla nova per tapar la part posterior del cap, que quedava visible al públic mostrant la falta de cabell. Tots aquests canvis en el vestuari dels Nanos Vells es presentaran oficialment aquest dissabte 17 d’agost a les 18h a la Casa de la Festa, dins l’activitat “Sigues Nano per un Dia!”, on el grup tarragoní (H)istrionis Teatre farà una breu representació de l’origen dels Nanos Pagesos.