Tot a punt per al tret d’inici de la 22a Fira d’Artesans d’Altafulla

Per . Actualitzat el

Tot és a punt per al tret d’inici de la XXII Fira d’Artesans d’Altafulla, aquest dijous dia 15 d’agost. Es tracta d’una de les mostres d’aquestes característiques i estil més emblemàtiques de tot el país, i s’allargarà durant 4 dies, fins el diumenge, en horari de 18:00h. a 00:00h. Amb la col·laboració de l’Ajuntament, el col·lectiu d’Artesans d’Altafulla encara els darrers preparatius “amb l’estrès i les ganes de cada any”, explica el coordinador de la Fira, Diego Spano, que a la vegada assegura que “tot està en marxa per viure un gran cap de setmana a la vila”.

 

A la zona de les Eres i a l’entorn del Castell hi haurà distribuïdes un total de 120 parades d’artesania; la millor selecció de les més de 600 sol·licituds que s’han rebut per muntar un estand. Aquestes són els elements imprescindibles de tota fira, que en aquest cas arriba amb un ampli programa farcit d’activitats i propostes per a tots els gustos i edats. En aquest sentit, la regidora de Turisme d’Altafulla, Natalia Sanz, garanteix “un esdeveniment per al públic familiar i que de ben segur tothom sabrà gaudir al màxim”. I és que la Fira d’Artesans d’enguany comptarà amb una zona d’artesania infantil, jocs, conta-contes, actuacions musicals, representacions de la cultura popular del municipi com la tradicional cercavila amb els Gegants d’Altafulla i els Diables Petits, un espectacle de foc, etc.

 

Una de les novetats d’aquesta edició és la recuperació de l’antic ofici de llauner, que torna a la vila deu anys després de la seva darrera aparició. Aquesta mostra s’afegeix a l’àmplia gamma de parades d’oficis, amb explicacions i exemples molt didàctics sobre com es treballa la fusta o el vidre, entre d’altres. Diego Spano destaca, amb això, “la curiositat dels visitants a l’hora de descobrir i aprofundir en feines i tasques dels nostres avantpassats”. L’altra gran novetat, i que pràcticament és una sorpresa que s’ha pogut confirmar a les últimes hores, és una exposició de carruatges recuperats i restaurats que es mantenen en el seu estat d’origen, i que es podrà visitar a l’entorn de la rotonda del Castell.

 

A aquestes dues propostes exclusives de la programació del 2019, a més, cal afegir-hi també el fet que el Centre d’Estudis d’Altafulla ofereixi un espai commemoratiu de l’obra de Martí Royo en el marc del programa del 70è aniversari del naixement de l’artista altafullenc, considerat un dels escultors i ceramistes més rellevants del segle XX de Catalunya i l’Estat.

 

Des de l’organització es preveu l’assistència d’unes 40.000 persones al llarg de les quatre jornades de la mostra. Pel que fa a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i la Policia Local facilitarà l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.

 

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla estarà obert de 19:00h. a 22:00h. i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.

 

En aquest marc, els Artesans d’Altafulla sortejaran, a més a més, un lot amb el marxandatge de la Fira. La rifa es realitzarà a través de les xarxes socials del col·lectiu a Instagram (artesansaltafulla), Twitter (@ArtesansA) i Facebook (Artesans Fira Altafulla).