Els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau es reubicaran en un refugi

L’acció s’emmarca en un pla d’acció ètic pactat entre l’Ajuntament i entitats animalistes

Per . Actualitzat el

L’alcaldessa en funcions i tinenta d’alcalde de Benestar Animal, Carla Aguilar, ha explicat avui les mesures que s’engegaran per a la gestió de la colònia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta. La tinenta d’alcalde ha explicat que “des que hem arribat al govern municipal, ha estat una prioritat cercar una solució ètica per aquesta colònia d’animals”. I ha afegit “Estem articulant la nova regidoria de Benestar Animal amb l’objectiu que Tarragona esdevingui una ciutat amiga dels animals que té cura de les seves vides i en defensa els seus drets”.

 

En aquest sentit, Aguilar ha explicat que s’ha iniciat una tasca coordinada entre els serveis tècnics de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, les entitats de defensa animal ADAT i FAADA i veterinaris per tal d’abordar la situació de manera integral.

 

Les accions acordades es duran a terme en dues fases, la primera consistirà en el control, el xipatge, la realització d’anàlisis i vacunes i l’esterilització dels animals que es troben ara a la colònia i que serà realitzat per un veterinari especialitzat en espècies exòtiques. En una segona fase, que comptarà amb la col·laboració de FADDA, es procedirà al trasllat dels animals a un santuari, un refugi d’animals, on gaudiran de millors condicions de vida i on també es facilitarà la seva adopció.

 

La responsable municipal ha explicat que “es tracten de mesures que tenen com a prioritat la cura i el tracte ètic dels animals”. En aquest sentit, ha agraït la feina feta per les entitats animalistes que han permès controlar i minimitzar els riscos, tant per als mateixos animals com per al seu entorn, i que han col·laborat en trobar una solució sostenible a una situació generada per un comportament irresponsable.

 

Les accions previstes aniran acompanyades d’un estudi de la normativa actual de la tinença d’animals i un enduriment de les sancions, a més, d’una campanya per a la prevenció de l’abandonament d’animals amb especial atenció a les espècies exòtiques.

 

Per la seva part, la tècnica i biòloga del departament d’animals salvatges de FAADA, Andrea Torres, ha agraït “la gestió ètica que ha fet aquest Equip de Govern d’aquest tema, perquè han trobat una solució més responsable”.

 

Finalment, la presidenta d’ADAT (advocats en defensa animal de Tarragona), Marta Reynalds, ha destacat que “és un tema que enteníem que s’havia d’actuar sobre la colònia dels porcs vietnamites i és precisament el que es farà. I a més, hem aconseguit que no només l’Ajuntament s’impliqui com a consistori”.