L’Ajuntament reforça el servei de recollida de selectiva durant l’estiu

Les principals mesures són més freqüència de recollida i l’augment dels contenidors

Per . Actualitzat el

L’àrea de Serveis de l’Ajuntament de Roda de Berà ha pres mesures amb l’objectiu de millorar el servei de recollida selectiva de residus, el que inclou les fraccions vidre, paper/cartró i envasos. Aquest servei no s’executa de forma directa, sinó que es fa a través del Consell Comarcal del Tarragonès.
En època estiuenca, a Roda de Berà es septuplica la població, passant de 6.500 habitants a 45.000, i aquest fet provoca que els contenidors s’omplin ràpidament. A causa dels problemes que es derivaven del servei, l’Ajuntament ha dut a terme una sèrie de gestions que es preveu que el millorin. D’una banda, s’augmentarà la freqüència de recollida de selectiva, i d’altra banda, aquest dijous s’han col·locat 30 contenidors més (10 de vidre, 10 d’envasos i 10 de paper/cartró), que s’han distribuït en diferents carrers de la zona costanera i del barri del Francaset. La ubicació dels contenidors s’ha fet tenint en compte els punts més problemàtics. En alguns casos s’han habilitat noves illes i en altres s’han reforçat illes ja existents amb contenidors de les fraccions que més llencen els usuaris en cada zona.
Cal recordar que és important reduir al màxim el volum dels residus a l’hora de llençar-los al contenidor pertinent. En el cas d’ampolles o garrafes de plàstic, cal reduir-les, i en el cas dels cartrons, plegar-los. D’aquesta forma, el contenidor tindrà més capacitat i no es saturarà tan ràpidament.
Amb aquestes mesures es preveu que millori el servei durant l’estiu, tot tenint en compte que de cara l’hivern està prevista la posada en funcionament d’un nou sistema de recollida selectiva, el qual inclourà la implantació d’illes complertes de contenidors nous de cada fracció, de fins a 3.000 litres de capacitat, amb una major freqüència del servei de recollida.