La 22a Fira d’Artesans que se celebrarà del 15 al 18 d’agost a les Eres d’Altafulla

Per . Actualitzat el

El Col·lectiu d’Artesans i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per celebrar la 22a edició de la Fira d’Artesans d’Altafulla, una mostra compromesa des del primer dia amb l’artesania tradicional i contemporània, que se celebra en un entorn inigualable com la zona de les Eres del Castell.

 

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; el coordinador de la Fira d’Artesans, Diego Spano, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Natalia Sanz, han estat els encarregats aquest matí de presentar les principals novetats d’aquesta edició, que tindrà lloc del 15 al 18 d’agost, en horari de 18 a 24 hores, i que torna a apostar per un total de 120 parades de l’artesania més exigent i de qualitat del territori.

 

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha destacat que “la Fira d’Artesans és, sens dubte, l’activitat d’estiu que més omple de gent Altafulla per la qualitat de la mostra amb artesans que venen de diferents punts de Catalunya, l’Estat i d’Europa”, i ha agraït un cop més la implicació del Col·lectiu d’Artesans amb el municipi, i “per la feina que fan al llarg de l’any per portar els artesans més exigents del país”.

 

Per la seva banda, el coordinador de la Fira d’Artesans, Diego Spano, ha desgranat algunes de les novetats que presenta la mostra enguany i ha remarcat la recuperació de la mostra d’ofici antic de llauner després de deu anys sense comptar amb ella.

 

La regidora de Turisme, Natalia Sanz, ha posat en valor “la promoció que fa la Fira d’Artesans del municipi, amb una proposta de qualitat, diferent a la de sol i platja, adreçada a un turisme familiar i amb personalitat pròpia”.

 

Un dels fets que demostra l’exigència d’aquesta fira és que l’organització rep cada any més de 600 sol·licituds per participar-hi, i són un total de 120 les que finalment en formen part. Salvador Gatell, artesà d’Altafulla i recuperador de les mil peces representatives de la vida rural del municipi que omplen el Museu Etnogràfic, és l’únic artesà que hi té parada des de la primera edició.

 

En aquest marc, el Col·lectiu d’Artesans sortejarà en aquesta edició un lot amb el marxandatge de les 22 edicions de la Fira. El sorteig es realitzarà a través de les xarxes socials del col·lectiu a Instagram (artesansaltafulla), Twitter (@ArtesansA) i Facebook (Artesans Fira Altafulla).

 

La 22a Fira d’Artesans compta amb un programa ple d’activitats que inclouen la zona d’artesania infantil, jocs, conta-contes, actuacions musicals, i la representació de la cultura popular del municipi com la tradicional cercavila amb els Gegants d’Altafulla i els Diables Petits, i que acabarà amb un espectacle de foc, entre moltes altres.

 

Com a novetat destacada, el Centre d’Estudis d’Altafulla comptarà amb un espai commemoratiu de l’obra de Martí Royo en el marc del programa del 70è naixement de l’artista altafullenc, considerat un dels ceramistes més rellevants del segle XX de Catalunya i l’Estat.

 

Des de l’organització es preveu l’assistència d’unes 40.000 persones al llarg de les quatre jornades de la mostra. Els representants municipals recorreran les diferents parades el dijous 15 d’agost, a les 19:00 hores. El punt de sortida serà des de davant del Castell.

 

Pel que fa a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i la Policia Local facilitarà l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.

 

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla estarà obert de 19 a 22h i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.