La Xarxa de Santa Tecla introdueix la tovallola mèdica d’un sol ús en els seus centres sanitaris

Segons l’entitat, és una aposta per la sostenibilitat i per la màxima seguretat en la higiene de pacients i professionals sanitaris

Per . Actualitzat el

Des de fa dues setmanes l’Hospital de Santa Tecla, el Complex Santa Tecla Llevant i l’Hospital del Vendrell han incorporat tovalloles mèdiques d’un sol ús per a l’assecat després de la higiene en els pacients ingressats. Aquestes tovalloles d’un sol ús estan especialment indicades per a aquells usuaris i usuàries que estan enllitats i que, per tant, són dependents i necessiten que els rentats vagin a càrrec dels professionals sanitaris.

La implantació d’aquesta innovació, la funcionalitat i eficiència de la qual se sotmetrà a avaluació durant els pròxims mesos, compleix una triple funció: més higiene, ja que s’incrementen les mesures higièniques en pacients i professionals, ja que se substitueix la tradicional tovallola de rus de mida petita (de mans) per un producte d’un sol ús; més sostenibilitat i i estalvi energètic, gràcies a una reducció en els processos de transport i bugaderia, tot eliminant el consum d’aigua i de productes químics i detergents; i més funcionalitat en el dia dia, amb carrets de distribució de material més lleugers i menys tasques de gestió de roba bruta.

La tovallola mèdica d’un sol ús està en ple procés d’implantació a molts centres sanitaris de Catalunya i l’Estat espanyol, ja que són més higièniques que les tovalloles de tela i contribueixen a reduir el risc de propagació de patògens i infeccions en l’àmbit hospitalari. Aquest producte està especialment indicat per als professionals sanitaris que duen a terme tractaments i cirurgies majors i menors. També són adients per a pediatria, ginecologia, fístules, consultes mèdiques especialitzades i d’atenció primària i per a la higiene i l’assecat dels pacients.

I les tradicionals tovalloles de tela?
Els centres de la Xarxa de Santa Tecla continuen disposant de les tovalloles convencionals de tela de mida gran, que poden ser sol·licitades per aquells pacients amb autonomia que vulguin dutxar-se a les seves habitacions. Cal recordar que, com a regla generalitzada, es recomana als usuaris de llarga estada i als seus familiars que, per higiene i comoditat, portin de casa els seus propis estris d’higiene personal.