Comissen 420 pistoles ‘airsoft’ en un comerç majorista de Tarragona

Per la seva aparença es poden confondre amb pistoles reals i cal un permís especial per vendre-les

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil de Taragona han confiscat 420 pistoles airsoft que estaven a la venda en un comerç majorista de Tarragona, que no tenia les corresponents autoritzacions administratives per a la comercialització d’aquestes armes.

La unitat d’Intervenció d’Armes i Explosius realitza inspeccions preventives de forma contínua en diferents establiments comercials de la província. Ahir al matí van localitzar exposades a la venda un total de 420 d’aquestes pistoles, les quals per la seva aparença externa podrien ser confoses per pistoles de foc real.

Després de comprovar que aquestes armes no disposaven de número de sèrie i l’establiment no tenia les autoritzacions administratives per a la seva comercialització, es va procedir a confeccionar acta-denúncia, per la qual cosa el material intervingut ha quedat en poder del propietari a disposició de l’autoritat.

Aquestes armes destinades a les activitats lúdico-esportives, han tingut un considerable auge durant els últims anys, sent en molts casosimitacions d’armes de foc, de manera que en l’any 2012 es va legislar per donar empara a aquestes armes, quedant assimilades a les armes de la 4a categoria, que es correspon amb armes d’aire comprimit accionades per motlle o per gas. Aquest tipus d’armes, a més de les armeries reglamentàries autoritzades, les poden comercialitzar establiments de venda d’articles esportius que compleixin els requisits fiscals pertinents i que hagin estat autoritzats per la Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil.