L’Àngela i la sirena

Make-A-Wish, Sirenas Mediterranean Academy i el Museu del Port de Tarragona fan realitat el somni d’una pacient oncològica d’11 anys

Per . Actualitzat el

«Pujar a un vaixell i endinsar-nos en el mar fins a veure les sirenes». Aquesta era la gran il·lusió de l’Àngela, una pacient oncològica d’11 anys que, acompanyada dels seus pares, va complir el seu somni la setmana passada en aigües tarragonines. La màgica trobada en alta mar ha estat possible gràcies a la col·laboració dels familiars de l’Àngela, la fundació Make-A-Wish, la Sirenas Mediterranean Academy i el Museu del Port de Tarragona. 

Feia més d’un any i mig Make-A-Wish (fundació dedicada a generar il·lusió en infants amb malalties greus) va posar en contacte els familiars de l’Àngela amb l’acadèmia de sirenes de Tarragona i des d’aleshores la nena esperava el moment de navegar fins a alta mar per conèixer les seves amigues les sirenes. Durant tot aqull temps es va intercanviar cartes amb elles, en les quals els preguntava: podeu respirar sota l’aigua?; teniu mòbil?; vosaltres feu la comunió i aneu al col·legi? 

A causa de la seva malaltia, l’Àngela ha hagut d’esperar bastants mesos fins a poder apropar-se al mar, període que va dedicar juntament amb els seus pares i l’equip de Make-A-Wish a incrementar la il·lusió per trobar-se algun dia amb les sirenes. En aquest temps la nena ha fabricat collarets, ha improvisat una platja al balcó de casa seva i fins i tot ha composat una cançó per a les sirenes.

Amb el vistiplau del seu equip mèdic, el gran dia va arribar la setmana passada. A bord de la golondria Tarragona Blau, l’Àngela i els seus familiars van navegar des del Port de Tarragona fins al frontal marítim de La Pineda. Allà, mentre la nena mirava a l’horitzó per la proa del vaixell, va aparèixer a l’aigua tot nedant la sirena Suriel, de l’acadèmia tarragonina. I en aquell moment màgic es va dibuixar al rostre de l’Àngela el somriure més bonic que es pot veure en la cara d’una nena. Moltes felicitats, Àngela, per haver fet una nova amiga.