L’Ajuntament aposta per fer unes festes més participatives i obertes a la ciutadania

Els ciutadans empadronats a la ciutat podran optar, per sorteig, a gaudir de les diades castelleres de Sant Magí i Santa Tecla, des del balcó de l’Ajuntament

Per . Actualitzat el

La ciutadania de Tarragona podrà optar, per sorteig, a gaudir de les diades castelleres de Sant Magí i Santa Tecla des dels balcons municipals. Aquesta és una de les novetats del programa festiu en honor al patró de la ciutat, presentat públicament aquest dilluns per l’alcalde Ricomà, i que tindrà un any més la implicació de les entitats com a denominador comú i l’aigua com a teló de fons.

Les novetats de Sant Magí 2019

Amb l’objectiu que la festa sigui més participativa, l’Ajuntament de Tarragona posa a disposició del conjunt de la ciutadania el balcó de l’Antic Ajuntament per gaudir el 19 d’agost de la diada castellera de Sant Magí, i un dels balcons del Palau Municipal per veure les diades castelleres del 15 i 23 de setembre, en el marc de les festes de Santa Tecla. Des d’aquest 29 de juliol fins al 6 d’agost les persones empadronades a Tarragona que ho desitgin poden sol·licitar participar en un sorteig de dues invitacions per persona. Les inscripcions es poden realitzar des de la pàgina web de l’Ajuntament, on també es poden consultar les bases completes del procediment.

A més de la diada castellera amb les quatre colles de la ciutat, altres components delvessant tradicional repeteixen protagonisme. Com a novetat en l’habitual Baixada de l’Aigua des de l’ermita de Sant Magí de la Brufaganya, aquest any se substitueix el carro d’autoritats durant l’arribada del 18 d’agost per un de tragidors que lluirà el Penó dels Portants de l’Aigua.

Actes destacats

La VI Trobada de Gegants i Nanos, organitzada pel Club Maginet i els Gegants del Passeig Torroja, aplegarà el dissabte 10 d’agost més de 40 colles geganteres, algunes de centenàries. El Festival de l’Esbart Dansaire, el 13 d’agost; les Contalles de Sant Magí, el 15 d’agost, i, per descomptat, la Professó de Sant Magí, el 19 d’agost al vespre, són altres de les cites més destacades del programa d’actes.

La implicació de les entitats i del teixit ciutadà és indispensable per configurar un programa complet. En aquest sentit cal destacar l’onzena edició de la iMAGInada, que del 8 al 12 d’agost proposa una oferta complementària a la programació municipal. Entre les múltiples activitats previstes al Camp de Mart destaquen especialment els concerts de Roba Estesa (8 d’agost) i Joan Masdéu (10 d’agost). El Mercat Central i la Cooperativa Combinats promouen un any més la Sindriada (17 d’agost), que planteja les remullades de la Watermelon Pool i un concert a la plaça Corsini del grup guanyador del concurs de la cançó de l’estiu de Tac12. El mateix 17 d’agost l’Associació de Músics de Tarragona celebrà a la Capsa de Música la 20a edició del seu Festival, enguany amb els barcelonins Pegasus com a caps de cartells.

La música serà un altre dels elements centrals de la festa, no només per la seva presència en els actes tradicionals, sinó amb múltiples propostes. Destaquen, en aquest sentit, el xou musical de caràcter retro Casiotones Brothers, organitzat pels Grallers els Quatre Garrofers el 17 d’agost per celebrar el seu 25è aniversari. Una altra entitat que celebra aniversari, el Ball de Bastons que arriba als 365 anys, regala a la ciutat el 17 d’agost l’original revetlla Menéalo on Tour. El dimecres 14 d’agost els Xiquets de Tarragona tornen a oferir unconcert de gralles amb les colles guanyadores de l’apartat musical de l’última edició del Concurs de Castells. El 18 d’agost, vigília de Sant Magí, no faltaran a la cita la Petita Remullada i la Revetlla Remullada a la plaça del Rei, com tampoc la revetlla de la plaça del Rei, enguany amb l’Orquestra Mitjanit i la Banda Neón.

Aposta pel patrimoni

La coincidència amb l’època estival ofereix també una oportunitat immillorable de gaudir del conjunt patrimonial de la ciutat, on es promouen activitats atractives tant per a la ciutadania de Tarragona com per al visitant. Durant diferents dies s’ofereixen visites guiades per conèixer els carrers de la Part Alta, la Catedral o les Muralles de la ciutat. El 18 d’agost els recintes del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereixen una jornada de portes obertes. Els divendres i dissabte del més d’agost, a més, l’amfiteatre acull l’espectacle Amfiteatrvm, per conèixer la història d’aquests recintes i viure de primera mà les lluites dels antics gladiadors.