La soprano tarragonina Marta Mathéu ofereix un concert a Itàlia

Ho farà acompanyada del seu professor d’orgue Jordi Vergès en el marc del Festival Organistico Internazionale 2019

Per . Actualitzat el

Dos músics tarragonins, la soprano Marta Mathéu i l’organista Jordi Vergès, actuen junts aquest divendres en el marc del Festival Organistico Internazionale 2019 que se celebra a la localitat italiana de Rapallo. El programa alterna àries de Bach, Vivaldi, Haydn i Mozart amb obres per a orgue sol d’autors espanyols, com Bruna, Cabezón, Correa de Arauxo i Cabanilles. “És un programa pensat perquè el poguem disfrutar tots dos, i sobre tot el pugui disfrutar el públic que ens vingui a veure”, explica Marta Mathéu. La soprano assegura estar “molt agraïda al professor Jordi Vergés per haver-me ensenyat tanta música i per comptar amb mi per recordar vells temps amb aquest concert”. Tots dos es coneixen des que Mathéu era estudiant d’orgue al conservatori de Tarragona, i Vergés n’era el seu professor.

Marta Mathéu s’ha consolidat com una de les sopranos espanyoles amb més projecció de l’actualitat. Guanyadora del concurs Ricard Viñes del Liceu el 2008, manté una intensa activitat concertística arreu d’Europa. Són celebrades les seves interpretacions de Bach sota la direcció de Jordi Savall a diferents escenaris europeus (entre ells, la Philharmonie de París). Al concurs Tenor Viñas del Liceu va ser guardonada per les seves interpretacions de Mozart, i també aborda amb naturalitat diferents rols de Puccini, Rossini i Wagner. Com a intèrpret de música espanyola, ha estat premiada la seva gravació en el paper protagonista (Francina) de la Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls, la primera completa des de la que va protagonitzar Montserrat Caballé l’any 1964. A més, manté una constant activitat liederística i en el camp simfònic i l’oratori, on ha interpretat, entre moltes altres partitures, la Novena de Beethoven i la Segona de Mahler sota batutes com Gustavo Dudamel i Victor Pablo Pérez. El juliol de 2020 actuarà al Liceu com a Berta a El barber de Sevilla de Rossini.

Per la seva banda, Jordi Vergés és professor d‘orgue al Conservatori de Tarragona, i per les seves classes han passat destacats intèrprets del panorama actual. A més, és l’organista titular de la catedral de la ciutat. Des que l’any 1986 va obtenir el primer premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya ha mantingut una activitat sostinguda alternant la docència i els concerts.