La Generalitat reforçarà els serveis d’autobús als campus de la URV a partir del 12 de setembre

Per . Actualitzat el

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà diversos serveis d’autobús al campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a partir de l’inici del pròxim curs.

A partir del 12 de setembre, els canvis afectaran la línia de bus exprés e1, entre el Vendrell i Tarragona, que incorporarà 4 noves expedicions d’anada i 3 de tornada, de les quals 2 anades i 2 tornades cobriran les necessitats d’arribada i sortida ajustades als horaris universitaris (estudiants i personal). Aquestes expedicions corresponen als dies feiners, de dilluns a divendres, tret del juliol i de l’agost.

També hi haurà canvis a la línia de bus exprés e4:Reus – Tarragona, en funcionament des de 2015, que a partir de l’inici del nou curs oferirà dues noves anades i dues noves tornades per a connectar els estudiants de Reus i Tarragona amb els seus respectius campus universitaris. Aquests nous serveis es desenvoluparan de dilluns a divendres tret de juliol i d’agost. A partir del nou curs, oferirà 8 expedicions d’anada i 8 de tornada.

Una altra línia afectada serà la e6: Tarragona – Vila-seca – Salou, que dona cobertura al campus Vila-seca de la URV, inclourà dues noves expedicions que milloraran la coordinació amb els horaris lectius. En concret, els nous serveis permetran arribar al campus a les 7,20 hores i a les 14,20 hores, respectivament, per a facilitar l’entrada a les classes de matí i de tarda. Addicionalment, s’aplicaran millores en el recorregut per a reduir el temps de viatge. Aquestes millores afectaran la línia Tarragona – Valls per l’interior, amb accés directe al campus Sescelades i noves expedicions.

Actualment, existeixen quatre línies que connecten Valls amb Tarragona, tres per l’N-240, i l’altra, per carreteres interiors que connecten els municipis de Vallmoll, la Masó, Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí i el polígon industrial Riuclar amb Tarragona. La línia interior arriba a l’estació d’autobusos entrant a Tarragona per l’oest mitjançant la connexió entre l’A-27 i la T-11. A partir del 12 de setembre, s’implanta un canvi de recorregut, de manera que des del polígon industrial de Riuclar, es podrà accedir a Tarragona per l’N-240, de manera que es podrà fer una parada a la marquesina que dona servei al campus Sescelades.

Aquesta millora significa que tots aquests municipis interiors podran accedir de forma directa al Campus, ja que ara ho han de fer amb transbordament a l’estació de Tarragona amb els autobusos urbans, amb un guany de temps molt important. D’altra banda, la proposta incorpora una nova expedició entre Vilallonga, el Morell i Tarragona a primera hora del matí i una prolongació d’una expedició existent fins a Vilallonga del Camp. Finalment, la proposta també incorpora dues noves parades al polígon Riuclar per donar cobertura a la part oest d’aquest important polígon.