Guerra contra les puntes de cigarreta a les platges de la ciutat

L’Ajuntament distribueix 8.000 cendrers de butxaca per evitar que aquest residu es quedi a la sorra

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona, mitjançant la conselleria de Neteja, inicia aquesta setmana el repartiment de 8.000 cendrers de butxaca, pensats especialment per evitar la proliferació de puntes de cigarreta a les platges de la ciutat.

Des de dilluns les persones interessades poden recollir gratuïtament els seus cendrers a diferents espais: les OMAC, els centres cívics municipals, les dependències de la Conselleria de Neteja (pl. Imperial Tàrraco, 1) i a les casetes dels socorristes de la Creu Roja, entitat a la qual des de l’ajuntament s’agraeix la col·laboració. El repartiment de cendrers continua la campanya «Gràcies per mantenir les platges netes», engegada l’any passat per conscienciar la població de la importància de mantenir net la franja litoral de la ciutat.

Anteriorment l’Ajuntament ja havia editat cendrers cònics, pensats especialment per a les platges. En aquesta ocasió s’ha optat per canviar el model, ja que el nou format de butxaca pot ser més còmode per a altres usos. El servei de neteja de les platges de la ciutat inclou la utilització de màquines garbelladores per treure burilles i altres residus de la sorra. El cost anual d’aquests serveis és de 85.694,16 €.