50 dies de molta conversa i pocs fets

Per . Actualitzat el

No puc negar que començo a estar preocupat amb el nou govern de Tarragona. No vull perdre l’esperança en l’executiu de Pau Ricomà. Vull pensar que aviat ens sorprendrà en positiu.

Però fins ara, en clau de ciutat, ha fet poc. Molt poc. Només cal passejar pel carrer per adonar-nos que Tarragona continua abandonada, adormida i poc atractiva.

Pau Ricomà i el seu equip fa uns 50 dies que són al capdavant de la governació del municipi i no s’ha vist cap decisió important per a la majoria dels ciutadans. Considero que hi ha coses més rellevants per a la felicitat i la qualitat de vida dels tarragonins que posar una pancarta al balcó de l’Ajuntament. I amb això no estic dient que no estigui en contra de l’empresonament dels polítics independentistes. Soc conscient que retirar Tarragona de l’abisme i de l’abandó polític i social en què els socialistes l’han col·locat no és fàcil, però no pot ser una excusa eterna.

Crec que ja s’hauria d’haver notat la presència dels nous regidors i del nou alcalde als carrers. I no em refereixo a passejar. Vull que vagin a veure personalment quines són les mancances i els punts negres de la ciutat. Tarragona està bruta, però en general. No només els carrers. Si donem una ullada a les parets, observem pintades que contribueixen a embrutar encara més la ciutat. Volem propostes clares i eficaces. Volem solucions.

Aquelles a les quals l’alcalde feia referència durant la campanya electoral. Vull que els regidors d’En Comú Podem es posin les piles i surtin dels despatxos per prendre decisions. Ens fa falta un govern amb ganes de canvi, de fer la volta a una ciutat que és, es vulgui o no, capital patrimoni de la Humanitat. M’agradaria saber què ha fet fins avui el govern de Pau Ricomà perquè Tarragona deixi d’estar tan bruta i on l’incivisme és una preocupació sense solució a la vista. Insisteixo en la necessitat de veure els polítics al carrer, amb un bloc de notes i amb ganes de corregir detalls que contribueixin a millorar la imatge de Tarragona. Són intervencions que no costen diners.

Tarragona necessita una rentada de cara i una intervenció ràpida. I això, insisteixo, no costa diners. Pintar els passos de vianants, cuidar les entrades i accessos a la ciutat, controlar l’eficiència del servei de neteja i incrementar de forma exemplar les multes contra l’incivisme podria ser un bon començament. Això sí… Veig que Tarragona continuarà adormida durant el mes d’agost.

Els polítics que fa 50 dies estan en el govern ja agafen 15 dies de vacances. Vaja, això és la bicoca… O no?