La Generalitat invertirà 12,7 milions d’euros a les carreteres tarragonines

En vies situades als termes de Reus (6,2 MEUR) i Montblanc (6,5)

Per . Actualitzat el

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de deu nous contractes per a la millora del ferm a les carreteres de titularitat de la Generalitat durant els pròxims quatre anys, per un valor de 101,6 MEUR. Al Camp de Tarragona s’invertirà un total de 12,7 MEUR, en vies situades als termes de Reus (6,2 MEUR) i Montblanc (6,5).

Segons el Departament capitanejat pel conseller Damià Calvet,e l nou model de conservació de carreteres pretén incrementar els nivells d’inversió dels 55 milions d’euros anuals dels contractes existents als 107 previstos. Així, pràcticament es dobla la dotació pressupostària anual. A més, s’han introduït nous tipus de contractes per alguns elements funcionals específics que requereixen un tractament especial (conservació d’estructures, d’actius geotècnics i, com el que ara s’ha impulsat, de ferms).

En aquesta línia, els concursos que ara s’impulsen s’han enfocat perquè es valori més que en licitacions anteriors la part tècnica de les ofertes (70%) respecte de la part econòmica (30%). Així, aquest nou model vol potenciar l’especialització i les pimes del sector, motiu pel qual s’ha ampliat el nombre de contractes respecte d’anys anteriors (fins ara eren 30 i enguany són 52) i s’han introduït aquests contractes més especialitzats.

L’objectiu és desenvolupar una política de conservació de la xarxa viària que vagi més enllà de les tasques de manteniment i reposició tradicionals, i integrar-la en un procés més dinàmic, de modernització i millora continuada. Aquesta política també s’insereix en la tasca de transformació i digitalització de la gestió de les carreteres que està duent a terme el Departament.