Apareix una inscripció de l’any 1937 en un refugi de la guerra civil

Joves de tot Catatalunya treballen en la recupració d’aquest espai situat al subsòl del Museu Bíblic Tarragonense

Per . Actualitzat el

Una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys procedents de tot Catalunya van iniciar el dia 19 de juliol un camp de treball al refugi de la Guerra Civil que es troba en el subsòl de les dependències del Museu Bíblic Tarraconense. L’activitat està coorganitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Santa Maria de Siurana i el Museu Bíblic Tarraconense.

Els joves estan duent a terme tasques de neteja i documentació en el refugi. També de formació. Una de les activitats ha estat una sessió de taula rodona amb el  testimoni personal de la Sra. Assumpció Vallhonrat, que de ben petita va ser usuària d’aquest refugi.

En el decurs dels treballs ha aparegut en un dels graons de l’escala del refugi antiaeri de la guerra civil, una inscripció gravada al ciment amb la data del 28 de desembre de 1937, moment que devia acabar de construir-se el refugi. Aquest testimoni escrit serà estudiat i integrat en el disc

urs museogràfic del refugi. Recordem que aquest aprofita estructures romanes i medievals i això el fa especialment interessant a nivell patrimonial.

 

La recuperació del refugi forma part d’un projecte museogràfic que el Museu Bíblic lidera per posar en valor l’edifici de la Casa dels Concilis, un veritable “palimpsest estructural” que conté evidències dels 20 segles de la història de l’acròpolis de Tarragona.

En la part científica col·labora l’ Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i recentment el projecte ha rebut un ajut de 7.500 euros de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia)  del Ministerio de Ciencia e Innovación Tecnológica. Els responsables del projecte estan molt satisfets no tant per la quantitat obtinguda sinó per l’aval de qualitat científica que representa.