El Port de Tarragona rebrà més de 7.000 creueristes aquesta setmana

En mantenen les expectatives d’assolir els 110.000 creueristes aquest any

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona rebrà tres creuers durant aquesta setmana que representaran l’arribada de 7.391 turistes que faran escala d’un dia a Tarragona. La coincidència en tan poc temps de 3 vaixells al port, entre dimecres i diumenge d’aquesta setmana, significarà l’estada a la ciutat o a d’altres espais turístics del territori d’una gran quantitat de turistes de creuer gens habitual.

Els vaixells de la companyia Costa Cruise Lines són els qui desembarcaran més passatgers. El buc Costa NeoRiviera amb 1.727 passatgers arribarà aquest dimecres 24 de juliol per efectuar una escala d’unes 7 hores, i el vaixell Costa Fortuna en desembarcarà 3.470 diumenge vinent, en una escala de 12 hores. 

Els turistes que viatgen amb Costa Cruise Lines i fan escala a Tarragona són principalment italians (46%), francesos (22%) i alemanys (7%), segons les dades d’aquesta temporada acumulades fins a data d’avui. Als clients de Costa se’ls ofereix un ampli ventall d’excursions i activitats per realitzar a Tarragona i a la resta de la Costa Daurada. Les excursions que s’ofereixen a bord dels creuers de la companyia Costa Cruise Lines són a Tarragona, a Reus & Cambrils, a la platja de Salou, al  Celler Adernats, a Poblet i voltants, a PortAventura, a Ferrari Land, a Costa Caribe i a Barcelona.

El tercer dels creuers que s’esperen aquesta setmana és el Marella Explorer 2 de Marella Cruises. Aquest vaixell arribarà al port el divendres 26 de juliol i farà una escala de 7 hores. El Marella Explorer 2 desembarcarà 1.924 passatgers, la majoria de nacionalitat britànica (96%) i irlandesa (3%). En aquest cas, les excursions que s’ofereixen a bord d’aquest creuer són a Tarragona, a Poblet, a Reus & Cambrils, a Altafulla, a PortAventura i a Barcelona.

Els tres creuers d’aquesta setmana sumen exactament 7.391 passatgers. Una de les xifres setmanals més altes, i més si tenim en compte que es produirà en un període de només 5 dies, entre el 24 i el 28 de juliol. Aquesta xifra és en bona part possible per la decisió de Costa Cruise Line de convertir Tarragona en el port base del Costa Fortuna, el creuer més gran que fins avui ha atracat al port de Tarragona, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan disposició dels clients.

La xifra de creueristes esperada per a tot aquest any és de 110.000 persones, unes 10 mil més que l’any 2018. L’actual tendència fa preveure que s’assolirà i que això contribuirà a consolidar el treball per convertir el Port de Tarragona com a port de creuers de referència a la Mediterrània.