Nova onada de calor fins dijous

Tot Catalunya està en fase d’alerta per les altes temperatures

Per . Actualitzat el

El servei de meteorologia català Meteocat ha llançat un avís per una nova onada de calor entre aquest dilluns i dijous, si bé les temperatures no arribaran als registres dels episodis de les últimes setmanes.

Protecció Civil ha ampliat  la fase d’alerta per onada de calor del pla Procicat a tot Catalunya excepte l’Aran. D’acord amb les últimes previsions meteorològiques, l’onada de calor que comença aquest dilluns farà notar els seus efectes a pràcticament tot el territori.

Com a conseqüència d’aquesta predicció, la Direcció General de Protecció Civil ha activat l’alerta per onada de calor del pla previst per a aquests casos, mentre que l’Agència de Salut Pública ha posat en fase 2 l’alerta del pla d’acció redactat per aquestes situacions meteorològiques.

La Generalitat ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat per si fos necessari el seu ús, i que mantinguin una especial vigilància de la gent gran sense atenció familiar o sense recursos

Protecció Civil recorda que, amb la pujada generalitzada de les temperatures i la baixada de la humitat, el risc d’incendi augmenta considerablement, de manera que demana extremar les precaucions.

Els Agents Rurals han situat en nivell vermell el risc d’incendi forestal avui a les comarques de la Noguera, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, Terra Alta, Ribera d’Ebre i Priorat, i han tornat a demanar a Twitter que s’extremin les mesures de seguretat en les tasques de recol·lecció agrícola.