La Cucafera de Tarragona cerca princesa i cavaller

La bèstia farà la seva primera sortida pel Barri del Port el dijous 25 de juliol

Per . Actualitzat el

El dijous 25 de juliol a les 19 h tindrà lloc ‘La Despertada de la Cucafera 2019’, la primera sortida de l’any de la bèstia, amb recorregut pels carrers del Barri del Port.

Tot i que antigament en el marc de les festes del barri portuari s’hi organitzava una cercavila amb aquest element de l’AV del Port on es llençaven caramels, i que durant uns anys es va deixar de fer, es tracta d’un acte de nova creació i diferent,que s’hi celebra des del 2017, com a primer passatge de la representació de la llegenda, en el qual la bèstia desperta novament del seu hivernatge i torna a atemorir a la ciutat. Serà per aquest motiu que seguidament caldrà cercar un valent cavaller i una princesa capaços de domesticar-la i fer-la bona, per tal que torni a ser una bèstia amable que ofereixi aquests dolços.

Acompanyats i amenitzats amb la música de la Patxaranga Café, copa i puro, l’itinerari partirà des de la Plaça Prim davant l’església de Sant Joan, carrer Apodaca, Plaça dels Carros, carrer Reial i Plaça dels Infants on s’hi farà xocolatada. La tornada anirà pel carrer Smith, Rebolledo i Sant Miquel.

Per la seva banda, el càsting dels nous representants de la llegenda tindrà lloc el 10 d’agost a les 19.30 h en el marc de les festes de Sant Magí a la Plaça de les Cols on hauran de recitar de memòria els poemes de la representació. Dirigit a nens i nenes de 7 a 12 anys i de tota la ciutat, cal enviar, fins al 8 d’agost, un correu a cucaferatgn@hotmail.com on es facilitarà formulari d’inscripció i el corresponent poema.

Els dos escollits per jurat viuran l’experiència de representar la llegenda de la Cucafera durant les festes de Santa Tecla en l’acte ‘La Cucafera Baixa’ la nit del 14 de setembre a la mateixa ubicació.