Lliurament dels Premis Tarragona Impulsa

Els guardons, dotats amb 25.000 euros, distingeixen el millor talent emprenedor del territori

Per . Actualitzat el

El Teatret del Serrallova acollir ahir al vespre a gran gala de l’emprenedoria a la ciutat, amb el lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa i les beques dels programes d’incubació i acceleració empresarial Explorer i Open Future. L’acte va ser presidit per la consellera de Desenvolupament Econòmic, Laura Castel. La dotació econòmica dels guardons ascendeix a 25.000 euros.                                                 

Premis Empresa Tarragona Impulsa

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa tenen l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l’àrea d’influència de la ciutat de Tarragona. En aquesta edició setena s’han presentat 21 projectes avaluables en vídeo: 11 en la categoria de millors empreses de nova creació i 10 en la categoria de millors idees de projectes d’empresa. A banda, hi ha tres participants en la categoria de centes educatius, fet que eleva la xifra total de participants als premis a 24.  

Premi projectes empresarials innovadors

Dotació econòmica de 3.000 € per al primer premi de cadascuna de les categories i dos accèssits de 1.500 € per cada modalitat.

Categoria Idees empresarials

Guanyador:

 • Kaykun, liderat per Neus Torrent i Ester Vilarrassa. Empresa dedicada al disseny i a la comercialització de solucions nutricèutiques (dissenyats a partir de substàncies naturals bioactives concentrades) per a animals de companyia a través d’una plataforma de venda en línia.

Accèssits:

 • Sumi, liderat per Susana Miranda. Peces exclusives, principalment bosses totebag, motxilles transformables, squarebags, bufandes circulars, kimonos i pantalons hakama.
 • Caigo, liderat per Ivan Plana. És un marketplace d’esdeveniments: que es pugui saber de manera geolocalitzada què fan al teu voltant i que a més a més t’interessa. A la vegada s’ajuda els organitzadors d’esdeveniments i el conjunt de la ciutadania que vulgui crear esdeveniments.

Categoria Empreses creades de menys de 3 anys

Dotació econòmica de 3.000 € per al primer premi de cadascuna de les categories i dos accèssits de 1.500 € per cada modalitat.

Guanyador: 

 • Twins Craft Beer, liderat per Montse i Nuria Yago. Es tracta d’un espai que engloba les activitats de produccio de la marca pròpia Twins Craft Beer amb el consum, l’aprenentatge i la comercialitzacio de cervesa artesana. Paral·lelament, es crea un espai gastronomic on poder gaudir de les cerveses Twins i altres de diferents microcerveseries. S’uneix la cervesa amb artesania, proximitat, oci, art, cultura, salut i aprenentatge.

Accèssits:

 • Easy2Bwise liderat per Antoni Sambró. És una eina multifunció que ajuda l’empresa en el procés de selecció de personal, onboarding i desenvolupament de tota la plantilla.
 • El Far Cooperatiu liderat per Nuria Loras i Cristina Rodriguez. El Far com un projecte cooperatiu d’iniciativa social i sense ànim de lucre, que dona llum a projectes sensibles i responsables, els fa visibles i els connecta amb propostes que els aportin un valor afegit. D’aquesta manera, s’aconsegueix que tinguin més impacte en la comunitat.

Premis centre educatius de secundària i postobligatòria

 • Col·legi Sant Pau Apòstol, pel projecte Banc d’Espanya i Better Tarragona, que ha rebut un distintiu de reconeixement al treball desenvolupat i un premi econòmic de 1.000 €.

Programa Tarragona Open Future

El programa d’acceleració d’empreses Tarragona Open Future consisteix en una formació grupal de sis mesos i l’assessorament en màrqueting digital, finances, branding, comunicació, estratègia empresarial i aspectes jurídics. En aquesta tercera edició del programa es van presentar 18 sol·licituds, de les quals es van seleccionar 8 start-up (i, d’aquestes, 7 han finalitzat el programa). Els premis són de 3.000 € pel millor projecte i 1.500 € pels projectes finalistes, a més de tres anys de tutories de consolidació segons necessitats de les start-up. 

Guanyador:

 • Al Mercat, de Josep Maria Vallvé. Solució ecommerce perquè els mercats municipals puguin vendre al gust i al tall.

Accèssits:

 • Consultoria en Empresa Saludable, de Minerva Castillo. Promoció de la salut i el benestar a l’empresa. 
 • Smartwin, de Maria Jose Moreira. Consultoria de Business Intelligence que transforma les dades en un actiu estratègic per a l’empresa i facilita l’anàlisi per a la presa de decisions.

PROGRAMA EXPLORER

En el transcurs de l’acte també s’han lliurat els diplomes als 24 participants de la setena edició a Tarragona del Programa Explorer de desenvolupament de negocis tecnològics. Aquesta iniciativa està coordinada pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el suport del Banco Santander i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. Els emprenedors han gaudit d’un espai per treballar, formació gratuïta i tutorització personalitzada. Els tres projectes seleccionats gaudiran d’un premi econòmic d’entre 1.500 i 3.000 € i rebran assessorament al llarg de tres anys

El passat 27 de juny ja es van fer públic els noms dels guanyadors del projecte guanyador, però aquest dimecres s’han conegut també els projectes finalistes:

 • Aliconnector, de Juan Pablo Muñoz Franco, guanyador del primer premi. Aliconnector vol convertir-se en una agència d’ajuda a les petites i mitjanes empreses per accedir a les cadenes globals de valor i als mercats internacionals.                                                
 • Projecte VYCS, d’Eloi V. Dissenya, fabrica i instal·la mobiliari nàutic a mida. 
 • Projecte Revel, d’Aitor Cortes. Empresa enfocada al desenvolupament de sistemes telemètrics per al control i anàlisi de l’estrès i l’ansitat dels jugadors professionals d’esports electrònics.