Primer any de vols nocturns de l’helicòpter medicalitzat del SEM

Durant aquest temps, una quarantena de pacients greus i crítics del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre han estat traslladats en aquest servei

Per . Actualitzat el

El SEM va posar en marxa ara fa un any el vol nocturn de l’helicòpter medicalitzat per assistir i traslladar pacients greus i crítics. Durant aquest temps, una quarantena de pacients greus i crítics del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre s’han pogut beneficiar d’aquest servei, en la majoria dels casos pacients afectats per ictus o infart.

L’objectiu d’aquest servei és garantir l’equitat en l’accés al sistema sanitari públic de tota la població de Catalunya, reduir els temps de trasllat interhospitalari de les zones més allunyades dels hospitals terciaris i millorar la cobertura sanitària d’aquestes zones en deslliurar recursos medicalitzats terrestres.

Aquest dilluns es va presentar oficialment aquest servei, abans del qual el SEM donava resposta a les situacions que es produïen de nit, amb pacients greus i crítics, amb les unitats de suport vital avançat (SVA) terrestres, que garanteixen l’assistència en tot el territori català. Amb la instauració d’un nou equip mèdic amb helicòpter medicalitzat en horari nocturn (de 20:00h a 08:00h), ara es disposa d’un equip medicalitzat aeri HEMS (Helicopter Emergency Medical Service) les 24 hores, els 365 dies de l’any.

Superfícies de vol nocturn

Els heliports i helisuperfícies que a data d’avui estan certificats pel vol nocturn H24 són: ·Heliport de l’Hospital de Sant Pau ·Heliport de l’Hospital de Bellvitge ·Heliport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ·Heliport de l’Hospital Parc Taulí (Sabadell) ·Heliport de l’Hospital de Reus ·Heliport de l’Hospital de la Cerdanya ·Heliport del Parc de Bombers de Lleida ·Heliport de l’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat) · Heliport de Vielha · Heliport de l’Hospital d’Igualada Abans d’acabar l’any estaran a punt els heliports de l’Hospital Verge de la Cinta, el de l’Hospital Germans Trias i Pujol i el de Tremp.