L’advocacia tarragonina demana remuneracions «dignes» per al torn d’ofici

En el Dia de la Justícia Gratuïta, un servei que presten de manera voluntària els advocats i advocades

Per . Actualitzat el

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocia de Tarragona, l’ICAT, s’ha sumat avui al Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici amb un estand instal·lat a la Rambla Lluís Companys. L’objectiu de la iniciativa era informar i conscienciar la ciutadania de la importància d’aquest servei que gestiona l’ICAT i que presten de manera voluntària els advocats i advocades per garantir als ciutadans amb menys recursos el dret fonamental a la justícia gratuïta.

La secretària de la Junta de Govern de l’ICAT, Estela Martín, ha posat en valor la prestació d’aquest servei perquè «és un pilar de la societat democràtica, ja que garantim que la justícia estigui a l’abast de tothom, en particular de les persones més vulnerables». Martín ha reclamat que les remuneracions per al torn d’ofici siguin «dignes», ja que actualment «un advocat que porti un expedient durant un any té una mitjana de 150 euros bruts, i ha d’assumir totes les despeses que suposa l’expedient».

Martín ha recordat que «si fas una mitjana de les hores que hi dediques estem per sota del salari mínim interprofessional. És indignant que un professional qualificat hagi de treballar en aquestes condicions. Al final, ho fem per compromís, per valors, perquè no compensa, és vocacional». Martín ha argumentat també que la normativa que regula el «torn d’ofici està desfasada i s’ha de revisar» i ha lamentat «el poc prestigi social que té aquesta feina que és fonamental per democratitzar la justícia».