Activitats d’estiu al Museu Pau Casals

Maridatges musicals, visites teatralitzades, concerts i exposicions formen part d’un programa que s’allargarà fins a l’agost

Per . Actualitzat el

Un any més arriben les activitats d’estiu al Museu Pau Casals, aquest any, amb dos concerts com a principal atractiu. Per una banda, el dissabte dia 27 de juliol a les 20h la Sala de la Música del Museu Pau Casals acollirà el concert “El Vendrell, Perpinyà, Prada. La Retirada. Sobre les passes de Pau Casals”, un concert que commemora el 80è aniversari de la retirada i que forma part del programa del Festival de Prades, representant-se a Perpinyà i a la mateixa població de Prada uns dies més tard que el Vendrell.

Per altra banda, el diumenges 28 de juliol a les 20h, serà el torn de l’orquestra de joves de “Vozes”, una orquestra simfònica formada per una vuitantena de nois i noies que oferirà un concert al jardí del museu. El projecte “Vozes, música para la integración”, dirigit pel músic veneçolà Pablo González neix l’any 2004 al barri de Gràcia de Barcelona amb la voluntat de donar una oportunitat musical a nens i nenes fills de famílies amb pocs recursos econòmics, inspirant-se en el famós Sistema Nacional d’Orquestres Juvenils i Infantils de Venezuela, un projecte d’alfabetització musical en el qual es va formar el mateix director.

A més a més d’aquests dos concerts, a partir del dia 19 de juliol i fins el dia 1 de setembre cada divendres a les 20h el museu organitza una activitat (a excepció del dia 26 de juliol, que coincideix amb la festivitat de Santa Anna i és Festa Major al Vendrell). Els divendres dia 19 de juliol, 2, 9 i 23 d’agost, les exitoses visites teatralitzades amb el Ramon, pescador de la platja de Sant Salvador, i la Maria, la minyona de la Vil·la Casals. Una visita pensada per tots els públics que ens apropa a la història de Sant Salvador i a la vida més quotidiana de Pau Casals i que acaba al jardí del museu amb una copa de cava Jané Ventura.

Els divendres dia 16 i 30 de juliol l’activitat “Mar de Sons i Vi”, que comença amb la visita al museu i acaba al jardí fent un tast de vins DO Penedès dels cellers Avgvstvs Fòrvm i Jané Ventura, tot escoltant una petita audició de violoncel, instrument icona del músic català.

Continuen també aquest estiu els exitosos maridatges musicals als jardins del museu, amb el col·lectiu de productors i cuiners Terra i Taula i l’associació Músics del Baix Penedès, que tornaran a ser els encarregats de portar la batuta en aquesta experiència gastronòmica i musical amb la voluntat de sorprendre els assistents amb un joc de sabors, aromes i música. Els maridatges tindran lloc el dijous dia 30 de juliol i el dijous dia 1 d’agost a les 20h.

Una altra de les activitats destacades i habituals de la programació estiuenca del museu és el cicle “Música als Jardins”, que enguany arriba ja a la seva novena edició. Els jardins del museu es tornaran a omplir de música cada dissabte d’agost a les 19:30h. amb un total de cinc formacions musicals: Dos de Lis, Silvan Rotem i Jordi Camell (aquest concert es realitzarà a l’interior del museu), Cosmos Quartet, Alma 29 International Ensemble (aquest concert es realitzarà a l’interior del museu) i Trio Capmany. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia.

A més a més, el dimarts dia 23 de juliol a les 19h. tindrà lloc a la Sala Polivalent la inauguració de l’exposició temporal “Victoria de los Ángeles, la veu que sorgí d ela Universitat”, que es podrà visitar lliure i gratuïtament fins el diumenge dia 1 de setembre durant l’horari d’obertura del museu.

Totes les activitats, exceptuant els concerts del Cicle “Música als Jardins” i l’exposició temporal, tenen places limitades i requereixen fer reserva prèvia trucant al telèfon 977.684276 o a través del c/e museu@paucasals.org