Desembarcament de pirates i corsaris a la Pineda, de l’11 al 14 de juliol

Es tracta de l’esdeveniment cultural, històric solidari i d’oci «Pirates i Corsaris a la Mediterrània»

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Vila-seca, juntament amb 30 entitats i més de 200 voluntaris, han programat un total de 20 actes en el marc de «Pirates i Corsaris a la Mediterrània», un esdeveniment cultural, històric, solidari, recreatiu i d’oci que tindrà lloc de l’11 al 14 de juliol a la Pineda. L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el president del grup Trabucaires del Comú de Vila-seca, Àngel Hidalgo i la regidora de Cultura Manuela Moya han presentat el programa, que també acollirà la XXXVII Trobada Nacional de Trabucaires.

En aquest sentit l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va agrair especialment el treball dels Trabucaires del Comú per tot el seu esforç i la seva implicació i va recordar que es tracta d’un esdeveniment que l’Ajuntament ha recollit i facilitat però que el treball intens l’han estat desenvolupant les entitats. De fet, el president dels trabucaires, Àngel Holgado, va destacar que la Trobada Nacional de Trabucaires aplegarà una trentena de colles trabucaires de Catalunya.

Cal recordar, que la zona occidental de la Mediterrània va patir de forma continuada atacs pirates. D’aquesta zona, la costa tarragonina va ser un dels llocs en què els pirates es van acarnissar més, mercès a la protecció natural que ofereix el Cap de Salou: a l’est la Pineda i a l’oest amb poblacions freqüentment sacsejades com Barenys o Vilafortuny. És per això que els actes de «Pirates i Corsaris a la Mediterrània» recrearan el que es va produir ara fa 500 anys, el 1519, quan els corsaris embarcats en 16 fustes (embarcacions estretes, lleugeres i ràpides) atacaren Vila-seca  i saquejaren l’església.  La regidora Manuela Moya va recordar els més de sis mesos de treball intens per part de l’organització, amb la implicació de 200 voluntaris i una trentena d’entitats que faran possible aquest esdeveniment firal i de recreació històrica.