Creix la desconfiança dels barris de Ponent envers del Plaseqcat

La manca d’informació durant l’incendi de MIASA ha aixecat l’alerta entre les associacions veïnals

Per . Actualitzat el

L’incendi del passat cap de setmana a la nau de l’empresa MIASA, emmagatzemadora de productes químics al polígon Entrevies de Tarragona, ha posat en alerta les associacions veïnals de la ciutat, especialment dels barris de Ponent. L’incident de matinada i la manca d’informació clara per part de les autoritats va crear una situació d’angoixa a moltes famílies de Campclar, que no sabien com actuar davant de l’espectacularitat de les flames, la seva proximitat amb els habitatges i l’amenaça de la columna de fum provocada per la combustió de productes químics. Finalment tot va quedar en un ensurt, però l’experiència ha deixat una sensació de desconfiança envers el protocol del Plaseqtat (Pla d’emergències químiques de Tarragona). Els veïns i veïnes de la ciutat reclamen explicacions concretes sobre l’incident. És per això que l’alcalde Pau Ricomà va rebre dilluns al vespre una representació de les diferents federacions veïnals de la ciutat.

Ricomà ha assegurat que «entén la preocupació veïnal, ja que una situació com la del passat cap de setmana provoca un neguit comprensible i el neguit fàcilment desemboca en desinformació», però al mateix temps ha remarcat que el funcionament del protocol d’emergències va funcionar perfectament i que les sirenes no es van activar perquè en cap moment va haver-hi risc per a la població.