Apareix escuma en una de les basses de depuració d’aigües d’Ematsa

L’incident podria estar relacionat amb l’incendi que diumenge va afectar una empresa del polígon Entrevies

Per . Actualitzat el

Diumenge a la matinada es va produir un incident a la depuradora d’aigües residuals de Tarragona Sud que va afectar el reactor biològic. Els tècnics d’Ematsa van detectar la presència d’escuma en una de les basses que intervenen en el procés de depuració de les aigües residuals urbanes i que va afectar els microorganismes depuradors del reactor biològic. 

El conseller i president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha manifestat que «s’estan investigant les causes de l’aparició d’aquesta escuma, sembla apuntar que l’incident està relacionat amb l’incendi que es va produir al polígon la matinada de diumenge».

Aquest dimarts, des d’Ematsa es va procedir a incorporar nova biomassa al reactor biològic, un seguit de fangs nous procedents de la depuradora Nord que han facilitat la recuperació progressiva dels microorganismes necessaris per la correcta depuració final de les aigües urbanes. 

La depuradora funciona en tres fases: pretractament de les aigües i filtratge, procés de decantació i per últim el reactor biològic. Les dues primeres fases han seguit funcionant correctament. «Les continues anàlisis que s’estan fent no mostren indicadors tòxics a la sortida de la depuradora al mar», ha explicat el president d’Ematsa.

«S’espera recuperar la normalitat de la última fase al reactor biològic al llarg d’aquesta setmana i  restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals».

L’Empresa Municipal Mixta d’aigües ha estat en contacte en tot moment amb l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) i també s’ha informat a l’Autoritat Portuària de Tarragona.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha comunicat aquest incident als portaveus dels grups municipals en la reunió de la Junta de Portaveus celebrada aquest matí. Hi han participat el president d’Ematsa, Jordi Fortuny, acompanyat del gerent, Dani Milan,  que han explicat els fets succeïts.