Torna la calor extrema

Es tornaran a superar els 40 graus en moltes comarques, però per dimarts s’espera una baixada significativa de la temperatura

Per . Actualitzat el

Calor

Aquest dissabte hi tornarà a haver màximes de més de 40 graus a Ponent i en alguns punts de les Terres de l’Ebre, i en diverses comarques de la meitat sud de Catalunya el termòmetre s’arribarà a enfilar fins a 4 o 5 graus més que avui. El vent bufarà sec i amb cops que poden superar els 50 km/h en força comarques, cosa que farà que aquest dissabte sigui un dia especialment perillós pel que fa als incendis.

Després d’aquest pic de calor de dissabte la temperatura no baixarà sobtadament, diumenge encara se superaran els 40 graus en alguns cas, però la baixada del termòmetre serà clara la setmana que ve. Es començarà a notar a partir de dimarts i sobretot al centre de la setmana. Els ruixats i tronades més abundants sembla que afectaran sobretot el Pirineu occidental i altres comarques de la meitat oest de Catalunya, però més puntualment els xàfecs curts i sobtats podran fins i tot aparèixer en alguns punts de la costa, especialment dimarts a última hora