La platja Llarga de Tarragona és un clam contra els plàstics al mar

Prop de 400 voluntaris participen en la 28 edició del Dia de conscienciació i sensibilització de les platges

Per . Actualitzat el

Mare Terra Fundació Mediterrània ha organitzat per vint-i-vuitè any consecutiu el Dia de conscienciació i sensibilització de les platges.

Va ser el passat dijous, 4 de juliol, a la platja Llarga de Tarragona on es van reunir prop de 400 participants, entre 6 i 14 anys. Enguany, el Dia de la Platja es focalitzava en la lluita contra els plàstics i, tot i que s’ha centralitzat a la platja Llarga de Tarragona, s’estén a la Costa Daurada. A l’activitat també hi han participat els regidors i regidores de Medi Ambient de Tarragona, Salou, Altafulla, Torredembarra i el Vendrell.

La jornada s’ha dedicat a la difusió i sensibilització mediambiental, recollida de brossa i la confecció d’un mural reivindicatiu de grans dimensions amb el lema “#Prou plàstics al mar” que han pintat els participants. El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha explicat que «cada segon, es llencen 200 quilos de plàstic al mar», per la qual cosa, «si no aturem aquest ritme i conscienciem tothom que cal un canvi de model, les previsions són que el 2050, hi hagi més plàstics que peixos al mar i això, no pot ser de cap manera».

En aquesta intensa jornada de conscienciació hi han participat els casals d’estiu gestionats per la Fundació Pere Tarrés, els campus esportius del Racing de Bonavista, el Tarragona Handbol Club o el ADT i han col·laborat el Club de Vela Platja Llarga, Europe Direct Tarragona, Sirenas Mediterranian Academy; Griñó, Cator i Sirusa.

Una de les novetats d’enguany és el punt d’hidratació mòbil instal·lat per l’empresa mixta Ematsa, que ha subministrat aigua potable als participants. D’aquesta manera, s’ha evitat l´ús d’ampolles de plàstic. Com ja és habitual en les darreres edicions, també han sorgit sirenes i tritons del fons del mar per donar un missatge, dins d’una ampolla de vidre, per tal de protegir el mar i la seva biodiversitat.