El COMT trasllada la preocupació per la sanitat tarragonina a la consellera de Salut

Els responsables del Col·legi de Maetges han destacat la manca de professionals que pateix el territori, entre altres reclamacions

Per . Actualitzat el

La consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada pel gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, han visitat el Col·legi de Metges de Tarragona aquest matí. Poc després de signar el Llibre d’Honor del Col·legi de Metges de Tarragona, la consellera s’ha reunit amb els membres de la Junta de Govern encapçalada pel president de la Institució, el doctor Fernando Vizcarro, per abordat diversos temes de l’àmbit sanitari del Camp de Tarragona i de Terres de l’Ebre.

Durant la reunió mantinguda s’ha volgut destacar la manca de professionals que es viu tant en el Camp de Tarragona com en les Terres de l’Ebre i s’han presentat una sèrie de mesures per poder pal·liar aquesta situació. Alhora, des de la Junta, s’ha volgut incidir en la problemàtica que es viu en dins l’Atenció Primària on, encara ara, les diferències en les condicions laborals i la qualitat assistencial entre la concertada i l’ICS continuen vigents.

Finalment des del Col·legi de Metges se li ha transmès a la consellera la necessitat urgent de millorar la qualitat assistencial dels pacients arreu del territori. Mesures com la creació o el retorn de serveis que la província de Tarragona no disposa o generar projectes que animin als Metges Interns residents a quedar-se en el territori després de la seva residència amb incentius com la docència, han estat algunes de les propostes presentades.