Pau Ricomà: “No acceptarem que el Museu Nacional d’Arqueologia no s’ubiqui a Tarragona”.

Davant l’anunci de la consellera de Cultura d’establir-lo a Barcelona, l’alcalde tarragoní ha demanat una reunió per tractar el tema

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha respost aquest matí a l’anunci realitzat ahir  per part de la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, quan va manifestar que estudia la creació d’un gran projecte, el Museu Nacional d’Història i Arqueologia de Catalunya, que s’ubicaria a Barcelona. 

L’alcalde Pau Ricoma ha afirmat que «no entenem de cap manera que el Museu Nacional d’Arqueologia no estigui a Tarragona». Així,  ha assenyalat que «el conjunt arqueològic de Tarragona està declarat Patrimoni Mundial. Tant les institucions, des de l’Ajuntament fins a la URV o l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, com el teixit social, econòmic i cultural, treballem en la recuperació, conservació, investigació i difusió  del patrimoni romà que està reconegut internacionalment. No acceptarem que el Museu Nacional d’Arqueologia no s’ubiqui a Tarragona». 

L’alcalde ha anunciat que ha demanat una reunió amb la consellera de Cultura de la Generalitat per a tractar aquest tema.