Campanya policial per combatre l’incivisme en la recollida selectiva

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat avui una campanya, en col·laboració amb la Policia Local, per identificar aquelles persones que abandonen residus fora dels contenidors i no participen en la recollida selectiva de les escombraries. L’objectiu és identificar aquestes persones en el moment en què cometen la infracció, la qual cosa suposa sancions des dels 60 € als 2.000 €, tal com estableixen les ordenances.

Per fer efectiva aquesta campanya, l’Ajuntament d’Altafulla ha autoritzat el servei d’agents sense uniforme per tal de millorar la recollida i imatge de les illes de contenidors, i més encara, tenint en compte, l’increment de població durant els mesos d’estiu que provoca al mateix temps un augment de la brossa.

El coalcalde Jordi Molinera ha recordat “que en aquests moments una de les coses que més ens preocupa és la imatge en aquests punts a causa del mal ús dels contenidors soterrats”. Alhora que ha deixat clar que “la detecció d’aquestes conductes que vulneren les ordenances municipals porta aparellades les sancions corresponents”. Jordi Molinera també ha avançat que es té en compte la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància en les illes de contenidors més conflictives.

Des de l’Ajuntament, també es recorda, que la ciutadania pot gaudir del servei de recollida de voluminosos sempre i quan se sol·liciti prèviament al consistori trucant al telèfon 977650008; així com també de la Deixalleria de Torredembarra, ubicada al polígon Roques Planes, i que està oberta de dimarts a dijous, de 9 a 13h, i de 17 a 20; dissabte, de 10 a 13h, i de 17 a 20h, i diumenge, de 10 a 13h. El telèfon de contacte és el 977645819.

“La vostra col·laboració és imprescindible perquè tots i totes puguem gaudir de l’espai públic del nostre poble”, ha sentenciat Jordi Molinera que ha apuntat també que l’incivisme de pocs causa molèsties al conjunt de la ciutadania i afecta de forma directa a la imatge de la vila.