Rellevats tres clergues tarragonins

Per . Actualitzat el

Mn. Pere Fibla Palazón, Mn. Xabier Segura Echezárraga i Mn. Miquel Barcos Ripollès, clergues de la clausurada associació Seminari del Poble de Déu que exerceixen diverses tasques pastorals a l’arxidiòcesi de Tarragona, han estat acusats d’alguns delictes canònics.

El Tribunal eclesiàstic nomenat directament per la Santa Seu per judicar les acusacions que s’han fet als membres de l’extinta associació Seminari del Poble de Déu ha decretat per a tots ells la mesura cautelar de «prohibició de l’exercici públic del ministeri sagrat», fins que no s’arribi a la sentència canònica.

Malgrat que es va demanar a la Santa Seu que se suspengués la mesura cautelar,  pocs dies abans de fer el relleu episcopal es va rebre la resposta negativa a aquesta petició, i l’arquebisbe Jaume Pujol, ja com a administrador apostòlic, el dia 7 de juny els va comunicar que havien de finalitzar el seu servei a les parròquies el dia 25 de juny.

Per aquest motiu, pel bé del poble sant de Déu i en comunió eclesial amb la seu de Pere, l’arquebisbe Joan, en aplicació d’aquesta mesura canònica, ha rellevat dels seus càrrecs els clergues esmentats i ha nomenat Mn. Simó Gras Solé administrador parroquial de les parròquies de Santa Maria Magdalena de Blancafort, de Santa Maria de Solivella i de la Transfiguració del Senyor de Pira (i Ollers); Mn. Víctor Mosquera Ramos administrador parroquial de les parròquies de l’Assumpció d’Alcover, de Sant Pere ad Vincula de Mont-ral, de Sant Andreu de Farena, de Santa Úrsula del Milà, de Santa Maria Magdalena de la Masó, de Sant Nicolau de la Riba, de Sant Salvador de Picamoixons i de Sant Simó de Fontscaldes, i Mn. Marcus Vinicius Teixeira Araújo administrador parroquial de les parròquies de la Transfiguració del Senyor de Vimbodí, de Santa Maria Assumpta de Tarrés i de Sant Joan Baptista de Vallclara.

Si en algun moment del procés canònic apareguessin indicis de delicte de l’àmbit penal civil, es comunicaria a l’autoritat judicial de l’Estat. Per altra banda, l’acusació no implica condemna i cal respectar la presumpció d’innocència dels acusats, i, si a la fi del procés fossin declarats innocents, se’ls reintegraria a altres tasques pastorals.

Tant les mesures cautelars com els nomenaments esmentats entraran en vigor el proper dimarts dia 25 de juny de 2019.

L’arquebisbe Joan encomana a Déu tant els mossens com les parròquies afectades, al mateix temps que agraeix els serveis, la col·laboració i la comprensió de tothom.