Acord per a l’extensió i el coneixement de la llengua catalana al comerç local de l’Arrabassada

Per . Actualitzat el

Anna Llort, presidenta del Centre Comercial Vall de l’Arrabassada (CCV Arrabassada), i Santiago Pallàs, president del Consell de Centre del CNL de Tarragona han signat avui un acord de col·laboració que s’inscriu dins del Pla Ofercat per al sector del comerç de Tarragona que desenvolupa el CNL de Tarragona des de 2017.

 

L’objectiu d’aquesta col·laboració és que el CCV Arrabassada s’impliqui amb el Pla, participi i es beneficiï de les seves propostes i, alhora, faci d’enllaç entre el CNL de Tarragona i els comerços de l’associació per fer-los arribar les propostes del pla destinades al comerciant:

 

— Oferta formativa, general del CNL de Tarragona específica per al sector socioeconòmic.

— Campanyes ludicolingüístiques de sensibilització als comerços i mercats de la ciutat.

— Difusió de la normativa lingüística aplicable a partir del Codi de Consum (Generalitat de Catalunya, 2010).

— Voluntariat per la llengua i pràctiques lingüístiques als comerços adherits al programa.

— Intercanvi bidireccional d’informació d’interès mutu, per les vies tradicionals i per les digitals: compartir enllaços entre els respectius webs, seguiment mutu per xarxes socials, difusió d’activitats i campanyes per les respectives xarxes i mitjans digitals…

 

El Centre Comercial Vall de l’Arrabassada (des de 2014) ja ha participat enguany al concurs “Per Sant Jordi, remenem paraules”, promogut pel CNL de Tarragona dins el marc del Pla Ofercat, i per això vuit establiments del barri van lluir els cartells amb jeroglífics del 23 d’abril al 6 de maig.

 

Recentment, la Fruiteria Racó del Pagès, un dels 27 membres de l’associació, he rebut el guardó a «Millor comerç de Llevant 2019» a la 2a edició dels Premis Fòrum Comerç. que promou la corporació municipal.