Els comuns posen en safata l’alcaldia a Pau Ricomà (ERC)

El republicà serà escollit alcalde en el plenari d’aquest dissabte

Per . Actualitzat el

L’assemblea d’En Comú Podem Tarragona a la Casa del Mar ha estat l’acte polític més esperat des de les eleccions del passat 26 de maig. Les 80 persones assistents, votants de la formació lila, havien de decidir entre fer alcalde Ballesteros (PSC) o posar l’alcaldia en safata a Ricomà (ERC). El resultat ha estat aclaparador: 76 vots a favor de negociar un acord de govern i investidura amb ERC i, en conseqüència, votar al candidat Pau Ricomà. Un vot a favor d’abstenir-se i permetre que sigui escollit el candidat Josep Fèlix Ballesteros. I 5 abstencions.

Així doncs, i després que Junts per Tarragona i la CUP manifestessin la seva intenció de donar suport a la candidatura d’ERC, tot apunta que el pròxim dissabte 15 de juny el ple municipal escollirà Pau Ricomà com a pròxim alcalde de Tarragona. Malgrat això, l’alcalde en funcions, encara manté públicament esperances d’allargar els seus 12 anys de president de la corporació municipal. Ballesteros ha demanat prudència al·legant que «això sembla que encara no està fet» i que «estarem disposats a parlar fins a l’últim dia». Tot i aquesta oferta de diàleg dirigida a la formació capitanejada per Carla Aguilar, el batlle en funcions ha manifestat que «els comuns han utilitzat la nostra discreció per manipular» al·legant que «nosaltres sí que els vam oferir acord de govern i les seves propostes coincidien al 90% amb les nostres».
Davant de les crítiques dels socialistes, la regidora electa dels comuns, Carla Aguilar, ha manifestat a Ràdio Ciutat de Tarragona que «no tornarem a negociar amb els socialistes». «Som conscients de la transcendència de la nostra decisió i ho hem treballat amb calma i amb el màxim respecte i responsabilitat», ha explicat Aguilar que, en relació a l’assemblea, ha dit que no tem que la decisió d’ahir sigui revocada, ja que «és legítima, va comptar amb un centenar de persones, estava convocada tant la militància de Podem Tarragona com la d’En Comú i tenien dret a dir-hi la seva».
Pau Ricomà, per la seva banda, ha admès que «ara sí que es veu alcalde de Tarragona». El líder republicà ha valorat positivament el clar posicionament de l’assemblea conjunta d’En Comú Podem Tarragona a favor d’investir-lo. Ricomà ja ha anunciat que «a partir d’avui començarem a treballar per fer possible que entrin al govern» però no ha avançat esdeveniments, tot i que «la voluntat és fer-ho possible».
Ricomà s’ha mostrat «agraït i satisfet per la confiança que ens havíem donat els uns als altres repetidament durant la campanya, ja que tots defensàvem un canvi a Tarragona». El republicà ha repetit que a la ciutat li calia un canvi i que això és han estat el que han defensat durant el període electoral els partits de Junts per Tarragona, la CUP, els comuns i els republicans. Amb els suports d’aquests partits, Ricomà aconseguiria 14 vots, que assoleix la majoria absoluta, i seria investit batlle de la ciutat.