Biscaia i Tarragona s’uneixen per la dansa tradicional

Arriba el 29è Festival de Danses Tradicionals Ciutat de Tarragona

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte 8 de juny a les 20 hores a la plaça de la Font es portarà a terme el 29è festival de danses tradicionals de la nostra ciutat que organitza l’Esbart Dansaire de Tarragona amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Com ja és costum l’entitat tarragonina fa anualment una trobada de grups de danses populars amb la intenció que el públic pugui veure balls, músiques i costums pròpies d’altres localitats.

En aquesta ocasió acompanyen a l’Esbart Dansaire el grup de Biscaia Ibarra-Kaldu Elkartea fundat el 1966 a la ciutat de Barakaldo. Actualment, està format per més de 100 ‘dantzaris’ dividits en diferents grups en funció de l’edat i l’experiència adquirida durant els anys. També inclou una secció musical que acompanya l’Agrupació per diferents indrets de la geografia espanyola amb una gran varietat d’instruments com són, el txistu i tamborí, entre d’altres, i de formacions musicals amb instruments com triki-trika (acordió), txirulas, alboka, gaites navarreses, dolçaina Bizkaina i txalaparta i percussió. Les danses que podrem veure aquest dissabte són les formades per l’espectacle Portutik Portura on s’explica la vida d’una vila marinera d’Euskal Herria.

El segon grup convidat és l’Esbart Vila d’Esplugues, fundat el 1985 a Esplugues de Llobregat i és membre de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires i de l’Obra del Ballet Popular. El seu objectiu principal és la conservació i difusió de la dansa tradicional i de creació dels Països Catalans.

Ha participat en grans esdeveniments com la Cerimònia d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, al Fòrum de les Cultures l’any 2004 i més recentment (2012), a l’Òpera-Collage L’Home del Paraigua al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquesta agrupació ens portarà danses pròpies de les comarques barcelonines.

L’Esbart Dansaire de Tarragona estarà acompanyat per la música en directe de Faktoria Folk i comptarà amb la sonorització de Soart Prat.
Abans de la ballada es farà una petita cercavila per la Rambla Nova fins a arribar a la plaça on es farà la ballada dels grups.
Esperem que totes les tarragonines i tarragonins s’aproximin per veure la festa de dansa tradicional que té preparat aquesta entitat tarragonina.